Blog Blog

Jazeker! Het traineeship Hypotheekadviseur bij De Hypotheker

Binnen negen weken klaargestoomd worden tot hypotheekadviseur? Dat kan met het nieuwe traineeship van De Hypotheker. Trainee Lorenzo Riffo Rodriquez (28) vertelt je er meer over.

 

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 25-10-2022

Vertel eens iets meer over je loopbaan tot nu toe?

“Ik ben met een omweg in de financiële wereld terecht gekomen. Ik heb namelijk Biochemical Engineering gestudeerd. Al tijdens de studie vroeg ik me af of dit wel helemaal de richting was die ik op wilde, maar ik heb de opleiding toch afgemaakt. Ik kreeg een baan bij BP maar al tijdens de proeftijd had ik door dat het niets voor mij was. Ik voelde me niet op mijn plek en de collega’s waren erg op zichzelf.

Mijn broer en een aantal vrienden van me werkten al in de financiële dienstverlening en wat ze daarover vertelden sprak me wel aan. Ik ben toen begonnen bij ABN AMRO op de afdeling Bankzaken. Daar gaf ik advies over leningen, schadeverzekeringen, betaalrekeningen en creditcards. Ondertussen heb ik op kosten van mijn werkgever de WFT’s Basis, Consumptief Krediet en Schadeverzekeringen gehaald en het jaar erop ook mijn WFT Hypothecair Krediet.

Hoe ben je uiteindelijk bij De Hypotheker terecht gekomen?

Bij ABN AMRO zou ik uiteindelijk door kunnen stromen naar hypotheekadviseur, maar dat ging telkens niet door vanwege personeelstekort op mijn toenmalige afdeling. Na een jaar wachten ben ik verder gaan kijken. Ik heb gesprekken gehad met wel twaalf verschillende werkgevers, maar met Boaz en Megje (respectievelijk bedrijfsleider en franchisenemer, red.) van De Hypotheker Nijmegen Dukenburg had ik de beste klik. Het voelde bij hen direct goed.

Daarnaast vind ik het gaaf om te werken voor zo’n bekend merk. De Hypotheker zie je gewoon overal en het advies zit altijd goed. Ook vind ik het prettig om als onafhankelijke hypotheekadviseur altijd de beste oplossingen te kunnen bieden aan de klant.

Ben je direct begonnen met het traineeship?

Nee, ik ben begonnen als junior hypotheekadviseur en zou er steeds wat meer taken bij krijgen.Toen ik er een maandje werkte kaartte Megje het traineeship aan. In het traineeship maak je heel snel heel veel meters. Dat leek me wel wat!

"Ik vind het prettig om als onafhankelijke hypotheekadviseur altijd de beste oplossingen te kunnen bieden aan de klant."

Hoe ziet het traineeship eruit?

Begin september zijn we begonnen met een groep van vijf trainees uit het hele land. Iedere week heb je één vestigingsdag, dan oefen je bijvoorbeeld met het voeren van oriëntatiegesprekken. De rest van de week zit je voornamelijk op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel waar je verschillende workshops volgt van o.a. geldverstrekkers, reviewers, ervaren hypotheekadviseurs en oud-franchisenemers. Een intensief programma, dus als ik vrijdagavond weer thuis kom moet ik meestal echt even bijkomen.

En hoe bevalt het?

Goed! Theorie en praktijk sluiten niet altijd op elkaar aan, dus dan is het heel fijn dat er mensen uit de praktijk komen die over hun eigen ervaringen vertellen. Ik krijg nu de tijd om alles goed aan te leren en al mijn vragen te stellen. Daarnaast zit je met een aantal andere trainees in het programma, dus je kunt altijd sparren en ruggespraak houden.

Zin om straks ‘voor het echie’ aan de slag te gaan?

Jazeker! We zijn nu in de afrondende fase van het traineeship aangekomen en ik merk dat ik steeds meer zin krijg in het voeren van echte klantgesprekken. Klanten goed leren kennen, mijn advies uitwerken en de oplossingen met de klant bespreken lijkt me ontzettend leuk om te doen. Het klantcontact lijkt me één van de mooiste aspecten van de baan.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Allereerst wil ik het vak natuurlijk heel goed leren. Echt een goede adviseur worden. En wie weet wil ik in de toekomst dan wel eigenaar worden van een eigen De Hypotheker vestiging!

 

 

Ook hypotheekadviseur worden?

Lijkt het jou ook wel wat om als hypotheekadviseur aan de slag te gaan op een locatie bij jou in de buurt? Houd dan zeker onze vacatures in de gaten!

Hypotheekadviseur vacatures arrow_forward