Blog Blog

Zo efficiënt mogelijk online je nieuwe woning vinden

Internet is een uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning. Maar je bent natuurlijk niet de enige die op het web zoekt. Het is dus belangrijk om zo slim en efficiënt mogelijk met je online zoektocht bezig te zijn. Wij helpen je daarbij met dit stappenplan.

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 23-5-2018
huis-kopen

Stap 1: Bedenk wat je wensen zijn

Natuurlijk weet je wat voor huis je ongeveer zoekt. Ook de prijsklasse weet je al, want je hebt vast al uitgezocht wat je kunt betalen. Dat zijn belangrijke handvatten in je online zoektocht. Ze geven de bandbreedte aan waarbinnen je zoekt en helpen je om gefocust te blijven.

Stap 2: Uitgebreid zoeken op Funda

Wil je snel een goed overzicht hebben van alle woningen die te koop staan? Dan is Funda de site die je moet hebben. Je kunt er bovendien veel uitgebreider zoeken dan alleen op plaatsnaam en financiële bandbreedte. Verfijn je zoekopdracht bijvoorbeeld door aantal kamers, soort woning, oppervlakte en andere zaken te specificeren.

Tip: maak een account aan en bewaar de huizen die je interessant vindt. Je kunt ook eigen notities en scores toevoegen aan de bewaarde woningen. Handig om ze later met elkaar te vergelijken!

Stap 3: Kleinere sites

Naast Funda, Jaap.nl en zah.nl zijn er natuurlijk ook nog kleinere sites waar je beschikbare woningen kunt bekijken. Denk bijvoorbeeld aan sites van lokale makelaars. Het kan zijn dat je hier een huis vindt dat nog niet op een grote site staat, dus dan ben je er lekker snel bij.

Stap 4: Gebruik je netwerk

Laat mensen om je heen weten dat je op zoek bent naar een huis. Zo bied je ze de kans om jou te helpen in je zoektocht. Want je weet nooit van welke kant de gouden tip komt. Dat kan je familie zijn, maar ook je collega’s of iedereen die je kent via social media. Je hebt een (online) netwerk, dus gebruik het!

Stap 5: Kijk eens rond in je gewenste buurt

Niet elke woning staat te koop op internet. Probeer dus ook om verder te kijken dan online. Maak eens een rondje door de buurt die je leuk vindt en misschien kom je wel een woning tegen die zonder makelaar te koop staat. Dat kan zorgen voor een extra snelle afhandeling zonder veel concurrentie.

Droomhuis gevonden, en nu? Je kan nu kiezen of je zelf online je hypotheek afsluit of samen met een adviseur. Doe de Advieskiezer om te kijken wat bij je past!