Aflossingsvrije hypotheek 2.0 bij De Hypotheker Veghel

Oké, je kunt veel meningen ophalen over aflossingsvrije hypotheken. Er zijn een paar feiten:

  • je maandlast is lager dan bij een variant van rente en aflossing;
  • renteaftrek is een keer afgelopen;
  • onder aan de streep is aflossingsvrij duurder dan een variant met aflossing;
  • aan het einde van de looptijd kan (zal?) de bank zijn geld opeisen.

En dus is het voor iedereen afhankelijk van de persoonlijke situatie of een aflossingsvrije lening een blok aan het been is of een passende oplossing.

Ga in gesprek

Als de aflossingsvrije hypotheek een keer tot problemen kan leiden, is het verstandig om daar nu over in gesprek te gaan en te bekijken wat een passende oplossing kan zijn. Dan is het omzetten van de financiering in een variant met aflossing een optie. Ook kan het zijn dat je de oplossing in je toekomstvisie hebt zitten, doordat je bijvoorbeeld op enig moment toch je woning wilt verkopen en goedkoper of gehuurd wilt gaan wonen. Of geld wat ooit beschikbaar gaat komen, omdat niet iedereen het eeuwige leven heeft. 

Een nieuwe optie

Nu is er nog een extra variant beschikbaar. Een nieuwe optie dus!
Je kunt de grond onder je woning verkopen. Met de opbrengst los je je (aflosvrije) hypotheek (deels) af. En je gaat van de koper je grond huren. 

Deze mogelijkheid is niet voor iedereen geschikt. Qua maandlast zal het niet altijd veel verschil opleveren als je er je aflossingsvrije hypotheek mee aflost. Je aftrek is wel oneindig, want op dit moment is die “huur” (erfpacht) eeuwig aftrekbaar. Belangrijker wellicht is dat de bank niets meer kan opeisen, omdat je er (normaal gesproken een groot deel van) je aflossingsvrije hypotheek mee af kunt lossen.

Deze optie is bij De Hypotheker Veghel exclusief via De Hypotheker te verkrijgen. Wil je ook weten of dit bij je past? Maak een afspraak via 0413-245055.