Argenta Spectrum Extra Hypotheek: beste koop volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft de Argenta Spectrum Extra Hypotheek uitgeroepen tot ‘Beste Koop’.

De Consumentenbond test continu allerlei producten en diensten, zoals hypotheken. In de Geldgids van september stond haar oordeel over 41 annuïteitenhypotheken met een 10 jaars rentevaste periode en met Nationale Hypotheek Garantie. Stuk voor stuk zijn ze onderzocht op bijvoorbeeld flexibiliteit, boeteregelingen, verhuismogelijkheden en prijs. De Argenta Spectrum Extra Hypotheek van De Hypotheker kwam bij dit onderzoek als 'Beste Koop' uit de test!

Deze hypotheek, die samen met Argenta is ontwikkeld, voldoet helemaal aan de actuele regelgeving. De hypotheek geeft je helderheid en zekerheid. Met de Argtenta Spectrum Extra Hypotheek kun je de kosten koper meefinancieren tegen 0 procent rente. Over deze extra kosten betaal je dus geen rente. Bovendien los je de kosten koper al in de eerste vijf jaar af, terwijl je dan ook al op de rest van je hypotheek aan het aflossen bent. En dat geeft rust. Want als je je huis na vijf jaar wilt verkopen, heb je minder kans op een restschuld.

Wat is een annuïteitenhypotheek precies?
De kenmerken van een annuïteitenhypotheek zijn:

Je maandlasten blijven gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk. Maar de samenstelling van het bedrag dat je maandelijks betaalt, verandert in de loop van de jaren wel. In het begin is het renteaandeel groot en het aflossingsaandeel klein. Dat verschuift gedurende de looptijd. Aan het einde van de looptijd is juist het renteaandeel klein en het aflossingsaandeel groot. Dat betekent dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je immers veel renteaftrek, later veel minder. Je netto maandlasten stijgen dus geleidelijk. Met een annuïteitenhypotheek los je het hele bedrag gegarandeerd binnen de looptijd af.

Let op:
Per 1 januari 2013 kan je alleen fiscaal voordeel van de hypotheekrente aftrek genieten als je aflost op basis van een annuïteiten- of een lineaire hypotheek.

We zijn blij met het oordeel van de Consumentenbond, die als objectieve partij Nederlanders helpt om een verstandige keuze te maken. En dat is precies wat wij als onafhankelijke hypotheekadviesorganisatie ook doen. Benieuwd naar jouw persoonlijke mogelijkheden? Maak gerust een afspraak.

 

Hypotheekadvies: alles weten over hypotheken en het kopen van een huis?

De hypotheekadviseur van De Hypotheker zoekt jouw optimale hypotheek met de scherpste prijs.

Lees hoe we je kunnen helpen.

Onze klanten zijn tevreden. De Hypotheker wordt beloond met een 8,9/10 op basis van 572 Klantenvertellen beoordelingen.
Maak een afspraak
Deel dit artikel:
Linkedin