Betalingsproblemen met je hypotheek? Trek op tijd aan de bel!

Mogelijk hebben de overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus invloed op je beroep. Hierdoor kan je inkomen lager zijn dan gebruikelijk, mogelijk zo laag dat je de hypotheeklasten tijdelijk niet kunt dragen. Anders dan bij de eerste lockdown in april, verlenen banken geen algemene betaalpauze meer op de rente en aflossing. Ga daarom op tijd in gesprek met jouw geldverstrekker om maatoplossingen te bespreken als je de hypotheeklasten niet meer kunt dragen.

Coronacrisis minder tijdelijk dan verwacht

Daar waar in april dit jaar nog werd gedacht dat de coronacrisis van tijdelijke aard zou zijn , wordt nu duidelijk dat deze crisis voor een langere periode zijn greep zal houden op het inkomen van tienduizenden Nederlanders. Omdat het coronavirus een structureel probleem dreigt te worden, verlenen banken geen algemene betaalpauze meer op de rente en aflossing.

Waar tijdens de eerste lockdown al 34.000 woningbezitters een aanvraag deden op uitstel van betaling voor hun hypotheeklasten, is het niet ondenkbaar dat tijdens de tweede lockdown nog meer Nederlanders betalingsproblemen krijgen met betrekking tot hun hypotheeklasten.

Bespreek financiële problemen met je geldverstrekker

Verwacht je door de coronacrisis problemen te ondervinden met het kunnen betalen van de hypotheeklasten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je financieel adviseur. Ondanks dat de banken stoppen met de algemene betaalpauze, kijken zij graag naar je persoonlijke situatie en zijn er vaak wel maatwerkoplossingen mogelijk. Ook bij een NHG hypotheek is ruimte voor maatwerk.

Om tot een maatwerkoplossing te komen met jouw geldverstrekker, is het van groot belang zij op de hoogte zijn van (toekomstige) financiële problemen. Door deze tijdig te bespreken met je adviseur, kan deze samen met jou en de geldverstrekker kijken naar mogelijkheden om ook tijdens deze crisis en in de toekomst de hypotheeklasten betaalbaar te houden.

Onderneem je geen actie, waardoor er een betalingsachterstand ontstaat en is de geldverstrekker niet op de hoogte van jouw financiële situatie? Dan is het vaak een stuk lastiger of niet mogelijk om met terugwerkende kracht tot een goede maatwerkoplossing te komen.

Neem contact op met je adviseur

We begrijpen dat de coronacrisis kan leiden tot zorgen. Voorzie je voor langere tijd financiële problemen, ook na de coronacrisis? Geldverstrekkers willen graag helpen, mits zij goed en tijdig zijn geïnformeerd over je situatie. Neem daarom bij mogelijke betalingsproblemen altijd contact op met je adviseur. Deze helpt graag om je financiële situatie bespreekbaar te maken met de geldverstrekker en om samen met hen tot een maatwerkoplossing te komen.

Veelgestelde vragen over hypotheken en het coronavirus arrow_forward