Dagboek van een huizenkoper

Eveline is 26 jaar, trainee bij de gemeente Delft en heeft net haar eerste huis gekocht in Schiedam. Speciaal voor De Hypotheker houdt ze een dagboek bij over haar ervaringen. In deel 1 van haar dagboek heb je kunnen lezen hoe ze haar droomhuis vond en haar bod werd geaccepteerd. In deel 2 vertelde ze over het rondkrijgen van de hypotheek. Nu is het tijd voor het derde en laatste deel: de sleuteloverdracht en verhuizen.

Eveline Goesten dagboek huizenkoper verven

16 juli

Er viel echt een last van mijn schouders toen ik te horen kreeg dat de hypotheek rond was. Deze week moest ik langs de notaris. De notaris heeft het koopcontract gecontroleerd op alle details, zodat onjuistheden zo snel mogelijk kunnen worden opgelost. Daarnaast maakte de notaris ook de akte van levering op, waarin alle details staan van de woning. Binnenkort controleert de makelaar alles wat in het koopcontract staat, zoals het gas/water/licht en of alles verder werkt naar behoren. Als alles rond is ga ik naar de notaris om het koopcontract definitief te ondertekenen. Het einde komt langzaam in zicht.

26 juli

Deze week ben ik naar de notaris geweest voor het passeren, oftewel de sleuteloverdracht. Ik leer nog eens wat van al het vakjargon. De notaris legde tijdens het gesprek uit wat er in het koopcontract staat, daar is hij namelijk toe verplicht. Nadat hij alles had uitgelegd mocht ik eindelijk het koopcontract en de overdracht ondertekenen. En toen kreeg ik de sleutels van mijn huis! Het voelt nog steeds een beetje gek om te zeggen: míjn huis!

Hoe grappig voelde het ook om de eerste keer alleen door mijn huis te lopen, het interieur was natuurlijk nog niet hoe ik het wilde hebben, maar ik heb wel super veel zin om te beginnen met klussen! Vanaf vandaag ben ik twee weken vrij, dus dan trek ik mijn klusbroek aan en gaan (in de tropische hitte).

Eveline Goesten dagboek huizenkoper woning

9 augustus

Vanavond ga ik voor het eerst in mijn nieuwe huis slapen! De afgelopen dagen heb ik schoongemaakt, geverfd, kasten in elkaar gezet en al mijn spullen verhuisd. Omdat ik vanuit mijn studentenkamer kwam, had ik niet zo veel spullen en heb ik de grote meubels nieuw gekocht. Dat scheelde met verhuizen.

Afgelopen vrijdag heb ik alle meubels laten bezorgen, wel zo fijn om alles op één dag te laten komen. Alles paste net door de gangen. Met name bij de bank was het spannend. Ik dacht bijna dat ik deze terug moest gaan sturen.

3 september

Inmiddels woon ik bijna een maand in mijn woning in Schiedam, en voelt het al echt als thuis. Grappig hoe snel dat gaat. Het huis is nog niet helemaal af, maar elke week komen er weer dingetjes bij. Zo hangen nu de meeste schilderijen en is ook de raamdecoratie bezorgd.

Voorlopig ga ik niet verbouwen, maar over een jaar of twee (als ik weer voldoende gespaard heb) zou ik wel graag de badkamer willen aanpakken, die is redelijk oud. En binnenkort ga ik mijn inloopkast maken! Dat blijft nu eenmaal een stiekeme meisjesdroom.

Nog een paar tips die ik mensen zou willen meegeven wanneer ze een huis willen kopen:

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin