Hoe is het om 'Buddy' te zijn? Een interview met Michel Kokshoorn

De Hypotheker is partner van Buddy Netwerk, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte en eenzame ouderen. 'Buddy' Michel Kokshoorn doet zijn verhaal.

Michel Buddy Netwerk

"Ik ben ondernemer en veel heen en weer aan het rennen, maar ik vroeg me af of ik ook iets kon teruggeven aan de maatschappij", vertelt de 54-jarige Michel. "Ik hou erg van van het één op één contact met mensen. Daarom spreekt Buddy Netwerk mij ook zo aan."

Buddy's en maatjes

Buddy Netwerk koppelt professioneel opgeleide vrijwilligers (buddy’s) aan cliënten (maatjes). De buddy's ondernemen dingen met de maatjes en gaan het gesprek met ze aan, zodat de maatjes zich minder eenzaam en gesteund voelen bij de aanvaarding en/of verwerking van hun ziekte.

"In het contact met een maatje zoek ik naar mogelijkheden om zijn zelfredzaamheid te versterken en afhankelijkheid te verminderen. Als dat lukt, zie je ook direct resultaat en dat geeft jezelf vervolgens ook weer veel voldoening", vertelt Michel. "Het is niet eng om met een ‘ziek’ iemand om te gaan. Juist die mensen kunnen vaak heel gezellig zijn en veel warmte bieden!”

Buddy Netwerk en De Hypotheker

De Hypotheker wil op een positieve manier en met oog voor de samenleving ondernemen. Buddy Netwerk past hier goed bij. Het project ‘Buddy’s voor Bikkels’ is geselecteerd als sponsorproject waarin het ‘thuis’ van chronisch zieke kinderen centraal staat.

Meer weten over de projecten van Buddy Netwerk of wil jij buddy worden? Ga dan naar de website van Buddy Netwerk.

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin