De Hypotheker werkt samen met Buddy Netwerk

De Hypotheker is partner van Buddy Netwerk, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met een chronische en/of levensbedreigende ziekte, eenzame ouderen, mensen met geheugproblemen en hun mantelzorgers. Lees hier meer over de samenwerking met Buddy Netwerk.

 

De Hypotheker werkt samen met Buddy NetwerkDe Hypotheker wil op een positieve manier en met oog voor de samenleving ondernemen. Buddy Netwerk past hier goed bij. Buddy Netwerk koppelt professioneel opgeleide vrijwilligers (buddy’s) aan cliënten (maatjes). De buddy's ondernemen dingen met de maatjes en gaan het gesprek met ze aan, zodat de maatjes zich minder eenzaam en gesteund voelen bij de aanvaarding en/of verwerking van hun ziekte.

Een e-buddy in huis

Buddy Netwerk is gestart met het pilotproject ‘Een e-buddy in huis!’. Met dit project wordt op digitale wijze ondersteuning geboden aan volwassenen die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid en/of rouw en verlies. De buddies en maatjes hebben gedurende een half jaar wekelijks contact via e-mail, chat en/of beeldbellen. De e-buddy biedt een luisterend oor en ondersteunt de cliënt. Samen verkennen ze de wensen en mogelijkheden van de cliënt en werken ze op passende wijze aan het versterken van diens zelfredzaamheid en netwerk. Op het eind wordt er zorgvuldig geëvalueerd voordat het contact netjes wordt afgerond.

Buddy Netwerk is op zoek naar cliënten die graag de ondersteuning van een e-buddy willen ontvangen. Ga voor aanmelden of voor meer informatie naar de website

Buddy zijn geeft veel voldoening

Michel Buddy NetwerkDe 54-jarige Michel Kokshoorn is een buddy bij Buddy Netwerk. "Ik ben ondernemer en veel heen en weer aan het rennen, maar ik vroeg me af of ik ook iets kon teruggeven aan de maatschappij", vertelt hij. "Ik hou erg van van het één op één contact met mensen. Daarom spreekt Buddy Netwerk mij ook zo aan."

"In het contact met een maatje zoek ik naar mogelijkheden om zijn of haar zelfredzaamheid te versterken en afhankelijkheid te verminderen. Als dat lukt, zie je ook direct resultaat en dat geeft jezelf vervolgens ook weer veel voldoening", vertelt Michel. "Het is niet eng om met een ‘ziek’ iemand om te gaan. Juist die mensen kunnen vaak heel gezellig zijn en veel warmte bieden!”

 

Meer weten over de projecten van Buddy Netwerk of wil jij buddy worden? Ga dan naar de website van Buddy Netwerk.

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin