Hypotheek oversluiten? Kom naar De Hypotheker Weert

Dat je voor het afsluiten van een hypotheek bij De Hypotheker terecht kunt wist je waarschijnlijk wel. Maar heb je wel eens aan het oversluiten van je hypotheek gedacht? Je zou er zomaar eens veel geld door kunnen besparen.

De Hypotheker Weert helpt je hier graag bij en brengt in kaart wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Zo weet je zeker dat je zorgeloos kunt blijven wonen: nu én in de toekomst.

Maak een afspraak arrow_forward

Waarom je hypotheek oversluiten juist nu verstandig kan zijn

Als je al een tijdje een koopwoning met hypotheek hebt, kan het zijn dat je niet precies weet of deze nog optimaal is. In de tussentijd kunnen je woonwensen of persoonlijke situatie veranderd zijn. Het kan daarom gunstig zijn om je hypotheek over te sluiten. Bij het oversluiten van je hypotheek los je je huidige hypotheek af en sluit je een nieuwe hypotheek af. Dit kan zowel bij je huidige bank zijn of bij een andere geldverstrekker. Oversluiten is verstandig als je:
  • lagere maandlasten wenst;
  • rentevaste periode afloopt;
  • je huis wilt verbouwen;
  • je persoonlijke situatie verandert;
  • je woning overwaarde heeft.

Lage rente

De hypotheekrente is op dit moment nog altijd historisch laag. Als je een hypotheek hebt die al een aantal jaren loopt, betaal je meer hypotheekrente dan dat je zou doen als je een nieuwe hypotheek afsluit. Zeker als je boven de 45 bent, heb je je hypotheek waarschijnlijk afgesloten in een periode waarin de rente relatief hoog was. De kans is dus groot dat je kunt besparen door je hypotheek over te sluiten.

Kosten oversluiten hypotheek

Toch moet je oversluiten wel goed overdenken. Zo betaal je bijna altijd een boete aan je huidige hypotheekverstrekker. Het is dus van belang dat je van tevoren goed in beeld hebt of oversluiten voor jou écht interessant is. De Hypotheker Weert helpt je hier graag bij en kan alle aspecten die komen kijken bij het oversluiten van je hypotheek in kaart brengen. Zo weet je zeker of het zinvol is om je aan te sluiten bij de steeds groter wordende groep oversluiters.

Naar de Oversluiten Check arrow_forward

Onafhankelijk advies bij De Hypotheker Weert

Het hypotheekadvies van De Hypotheker is volledig onafhankelijk: het belang van onze klanten staat altijd voorop. Op basis van jouw wensen en mogelijkheden vergelijken wij de hypotheken van meer dan 40 banken en geldverstrekkers. Ook jouw eigen bank. Zo heb je bij ons de meest uitgebreide keuze in hypotheekverstrekkers. Na een uitgebreide vergelijking selecteren we de hypotheek met de gunstigste voorwaarden en desgewenst de laagste maandlasten. Zo ben je er zeker van dat je de beste deal krijgt voor jouw persoonlijke situatie.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Het eerste gesprek is altijd kosteloos
  • Écht onafhankelijk advies: wij vergelijken meer dan 40 aanbieders
  • De zekerheid van de beste hypotheek voor jouw persoonlijke situatie
  • Complete afwikkeling: van offerte tot het afsluiten van de hypotheek

Meer weten?

Het team van De Hypotheker Weert staat voor je klaar!


Maak een afspraak arrow_forward