Open Huizen Dag druk bezocht

De NVM Open Huizen Dag is opnieuw goed bezocht. Op zaterdag 5 april kwam het aantal bezoeken uit op ruim 140.000, dit zijn ongeveer vijftienduizend bezoeken meer dan de vorige editie in oktober 2013. Onder de belangstellenden waren veel starters.

Stel Kijkt Naar Huis

Elk halfjaar organiseert de NVM de Open Huizen Dag om woningzoekenden de gelegenheid te bieden om geheel vrijblijvend en zonder afspraak te koop staande woningen te bekijken. In totaal namen 50.000 woningen deel aan de Open Huizen Dag, dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar oktober. Ongeveer een op de 5 deelnemende huizen ontving geen bezoek.

NVM voorzitter Ger Hukker geeft aan: "De grote toeloop starters duidt erop dat het vertrouwen in de woningmarkt toeneemt. En starters vormen van oudsher de motor van de woningmarkt."

Whatsappen met De Hypotheker

De Hypotheker heeft tijdens deze editie van de Open Huizen Dag een nieuw kanaal geïntroduceerd: whatsappen met De Hypotheker. Huizenzoekers konden via Whatsapp hun financiële woonvraag stellen en ontvingen direct een reactie. Ruim 60 consumenten hebben gebruik gemaakt van deze extra service.

NHG wijzigt per 1 juli

De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt per 1 juli 2014 verlaagd van 290.000,- euro naar 265.000,- euro. Dat houdt in dat de maximale koopsom dan niet hoger mag zijn dan 250.000,- euro. De aanpassing van de NHG-grens kan voor u gevolgen hebben in de zoektocht naar een nieuwe woning. De financiële ruimte wordt immers kleiner. Momenteel kunt u nog gebruik maken van de voordelen van NHG met een maximale koopsom van 273.584,- euro. Lees meer over de wijzigingen en NHG.

Vragen?

Heeft u een mooi huis gezien en wilt u weten of het financieel haalbaar is? Of bent u niet in de gelegenheid geweest om de Open Huizen Dag te bezoeken maar heeft u wel vragen? Maak dan nu een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker. Zeker nu u nog kunt profiteren van de ruimere kostengrens van de NHG. 

 

Onafhankelijk advies over je hypotheek?

De Hypotheker vergelijkt ook jouw bank en zoekt voor jou de beste deal.

Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak
Deel dit artikel:
Linkedin