Rentemiddeling en jouw Aegon Hypotheek

Volgens onze gegevens heb je een Aegon Hypotheek met een hoge rente waarvan de rentevaste periode over minimaal twee jaar afloopt. De hypotheekrente is op dit moment historisch laag. Heb je in de tussentijd je hypotheek niet overgesloten of afgelost en ben je niet van plan om op korte termijn te verhuizen? Dan is er voor jou een mogelijkheid om óók te profiteren van de huidige lage rente. Dit kan namelijk via rentemiddeling.

Wat is rentemiddeling?

Bij rentemiddeling breek je het contract van je huidige rentevaste periode open. Je spreekt vervolgens met Aegon een nieuwe rentevaste periode af, waarbij je hypotheekrente een ‘gemiddelde’ is van jouw huidige rente en de actuele hypotheekrente. Bij het eerder openbreken van jouw rentevaste periode brengt Aegon de rente die zij misloopt wel in rekening. Deze misgelopen rente wordt verspreid over de nieuwe rentevaste periode. Dit zie je terug in de vorm van een renteopslag. Daarnaast betaal je ook een vaste risico-opslag van 0,2%. Je nieuwe rente is dus opgebouwd uit drie delen: de actuele marktrente, een opslag wegens omzetting en een risico-opslag. Ondanks de renteopslagen zou je met rentemiddeling lagere maandlasten kunnen krijgen.

Rentemiddeling, een optie voor jou? 

Of rentemiddeling voor jou interessant is, hangt af van jouw situatie en wensen. Kies je voor rentemiddeling bij Aegon, dan zal Aegon je voor advies altijd door verwijzen naar je adviseur.

  • Rentemiddeling is niet mogelijk voor de bankspaarhypotheek, de spaarhypotheek of de levensloop hypotheek. Indien je een combinatie hebt met bijvoorbeeld een andere leningdeel zoals een aflossingsvrij lening dan kun je op dat leningdeel wel rentemiddelen.
  • Rentemiddeling is mogelijk voor de volgende hypotheken: aflossingsvrij, lineair, annuitair en beleggings- of levenhypotheek.
  • Er kan per leningdeel voor rentemiddeling gekozen worden.
  • Bij Aegon kan je per hypotheekcontract één keer per jaar voor rentemiddeling kiezen.
  • Bij Aegon kan je één keer binnen de rentevastperiode voor rentemiddeling kiezen. In de nieuwe rentevaste periode (na de rentemiddeling) kun je dus niet opnieuw kiezen voor rentemiddeling.
  • Aegon rekent € 200,- aan administratiekosten voor rentemiddeling. Ook de adviseur kan kosten rekenen voor het advies.
  • Voor je nieuwe rentevaste periode kun je kiezen uit alle nog mogelijke jaren, tot maximaal de einddatum van de hypotheek.
  • Als de waarde van je huis gedaald is ten opzichte van je hypotheek dan is rentemiddelen bij Aegon gewoon mogelijk.
  • Er mag geen betaalachterstand op de hypotheek zijn.

 

 

 

 

Er zijn dus diverse factoren van belang bij het bepalen of rentemiddeling een interessante optie is. Wij helpen je graag om alles in kaart te brengen. Kom gerust bij ons langs.

U kunt zich in MijnAegon alvast oriënteren en gegevens downloaden om te delen met de hypothekeekadviseur voorafgaand aan het adviesgesprek.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Stap 1: We bespreken jouw persoonlijke situatie.
Stap 2: We vragen een rentevoorstel voor je op bij de geldverstrekker.
Stap 3: We berekenen hoe snel je de gemaakte kosten terugverdient.
Stap 4: We bekijken of rentemiddeling voor jou mogelijk is.
Stap 5: Ga je akkoord met het advies? Dan voeren we de gehele afhandeling van de rentemiddeling met de geldverstrekker voor je uit.

Kosten rentemiddeling

Voor rentemiddeling betaal je € 200,- administratiekosten. Je betaalt tevens advieskosten en eventueel bemiddelingskosten.

Benieuwd of rentemiddeling voor jou interessant is? Maak vandaag nog een afspraak met een hypotheekadviseur.

Deel dit artikel:
Linkedin