Rentemiddeling en jouw Florius Hypotheek

Volgens onze gegevens heb je een Florius Hypotheek met een hoge rente waarvan de rentevaste periode over minimaal 2 jaar afloopt. De hypotheekrente is op dit moment historisch laag. Heb je in de tussentijd je hypotheek niet overgesloten of afgelost en ben je niet van plan om op korte termijn te verhuizen? Dan is er voor jou een mogelijkheid om óók te profiteren van de huidige lage rente. Dit kan namelijk via rentemiddeling.

Wat is rentemiddeling?

Bij rentemiddeling breek je het contract van je huidige rentevaste periode open. Je spreekt vervolgens met Florius een nieuwe rentevaste periode af, waarbij je hypotheekrente een ‘gemiddelde’ is van jouw huidige rente en de actuele hypotheekrente. Het eerder openbreken van jouw rentevaste periode gaat bij de Florius gepaard met een boete. Deze boete wordt omgezet in een renteopslag. Daarnaast betaal je ook een vaste renteopslag van 0,2%. Je nieuwe rente is dus opgebouwd uit 3 delen, de huidige marktrente, de boeteopslag en de vaste renteopslag. Ondanks de renteopslagen zou je met rentemiddeling lagere maandlasten kunnen krijgen.

Rentemiddeling, een optie voor jou? 

Of rentemiddeling voor jou interessant is, hangt af van jouw situatie en wensen.

  • Rentemiddeling voor een hybride hypotheek of (bank)spaarhypotheek is niet mogelijk. Indien je een combinatiehypotheek hebt, bijvoorbeeld een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrij, dan kun je voor het aflossingsvrije leningdeel wel de rente middelen. 
  • Rentemiddeling is alleen mogelijk voor de volgende hypotheken: aflossingsvrij, lineair, annuitair en beleggings- of levenhypotheek.
  • Er kan per leningdeel voor rentemiddeling gekozen worden.
  • Bij Florius kun je binnen de nieuwe rentevastperiode niet opnieuw kiezen voor rentemiddeling
  • Florius rekent € 250,- aan administratiekosten voor rentemiddeling. Ook de adviseur kan kosten rekenen voor het advies.
  • Voor je nieuwe rentevaste periode kun je kiezen uit een periode van 5,10 of 15 jaar, tenzij de hypotheek een kortere looptijd heeft. 
  • Als de waarde van je huis gedaald is ten opzichte van je hypotheek dan is rentemiddelen bij Florius gewoon mogelijk.

 

 

 

 

Er zijn dus diverse factoren van belang bij het bepalen of rentemiddeling een interessante optie is. Wij helpen je graag om alles in kaart te brengen: kom gerust bij ons langs.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Stap 1: We bespreken jouw persoonlijke situatie.
Stap 2: We vragen een rentevoorstel voor je op bij de geldverstrekker.
Stap 3: We berekenen hoe snel je de gemaakte kosten terugverdient.
Stap 4: We bekijken of rentemiddeling voor jou mogelijk is.
Stap 5: Ga je akkoord met het advies? Dan voeren we de gehele afhandeling van de rentemiddeling met de geldverstrekker voor je uit.

Kosten rentemiddeling
Voor rentemiddeling betaal je € 250,- administratiekosten. Je betaalt tevens advieskosten en eventueel bemiddelingskosten.

Benieuwd of rentemiddeling voor jou interessant is?

Maak vandaag nog een afspraak met een hypotheekadviseur.

Maak een afspraak

 

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin