Hoe kan ik mijn verbouwing financieren?

Je kunt een verbouwing op een aantal manieren financieren.

Potten Verf Op De Grond

Spaargeld
Bij een kleine verbouwing kun je je spaargeld inzetten. Als je bijvoorbeeld meer dan 21.139 euro hebt gespaard, betaal je vermogensrendementsheffing. In dat geval kan het voordeliger zijn om je spaargeld (gedeeltelijk) te gebruiken. 

Klein bedrag
Heb je een klein bedrag nodig voor je verbouwing, dan kan een doorlopend krediet of persoonlijke lening een (goedkope) oplossing zijn.

Hypotheek uitbreiden
Je kunt overwegen om een (grote) verbouwing met je hypotheek te financieren. Met een zogenaamde hogere hypotheekinschrijving in je huidige hypotheek, dan kun je je huidige lening (zonder notariskosten) verhogen. 

Tweede hypotheek
Bekijk ook eens de opties voor een tweede hypotheek. Een extra lening op hetzelfde onderpand, maar wel volgens de nieuwe hypotheekregels. Zo’n lening los je dan volledig annuïtair of lineair af.

Woningverbetering en NHG
Bij een verbouwingsfinanciering kun je ook recht hebben op Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hier moet dan sprake zijn van ‘kwaliteitsverbetering’, ofwel herstel van achterstallig onderhoud, verbetering en/of uitbreiding van de woning.

Meer over verbouwen

Jouw verbouwing financieren?

Laat je dan vakkundig adviseren, want er is veel meer mogelijk dan je denkt. Bovendien kijken we naar je hele verbouwtraject. Ook naar de risico’s.

Maak dan nu een afspraak en kom langs voor onafhankelijk advies.

Onafhankelijk advies over je hypotheek?

De Hypotheker vergelijkt ook jouw bank en zoekt voor jou de beste deal.

Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak
Deel dit artikel:
Linkedin