Home Campagne

Een huis kopen als starter

Starters hebben het tegenwoordig niet makkelijk op de woningmarkt, onder andere door de hoge huizenprijzen en het krappe aanbod. Maar dit hoeft niet te betekenen dat een woning kopen niet mogelijk is. In deze video deelt Herman (25 jaar) zijn verhaal.

In de video deelt Herman een aantal tips voor starters:

  • Kijk verder dan de stad. Door je zoekgebied groter te maken, maak je meer kans op een woning. Zo begon Herman met zoeken in Rotterdam, maar kwam hij uiteindelijk uit in Puttershoek, mooi gelegen aan de Oude Maas en op een half uurtje rijden van het centrum van Rotterdam.
  • Zoek in jouw omgeving naar gemeentes die een starterslening aanbieden. Met een starterslening kun je nét dat beetje meer lenen dat je vaak nodig hebt.
  • Herman heeft gekozen voor een kluswoning. Door zelf de handen uit de mouwen te steken bespaart hij flink wat kosten. Twee rechterhanden zijn hiervoor wel vereist.
  • Laat je goed adviseren door een hypotheekadviseur. De adviseur brengt je financiële situatie in kaart en samen kijken jullie naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie. 

Vragen over je eerste woning kopen?

Alle informatie over je eerste huis kopen op een rijtje. 

Lees meer arrow_forwardHeb je nog vragen? Stel ze via de Facebook chat of ons vragenformulier. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Afspraak maken arrow_forward