Inkomensbepaling Loondienst

Een hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring? Het kan bij De Hypotheker met gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst.

De inkomensbepaling Loondienst is een nieuwe methode waarbij huizenkopers bij de hypotheekaanvraag gebruik maken van het UWV Verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring. Het UWV Verzekeringsbericht is een digitaal document met het loon- en werkgeververleden dat te downloaden is via mijnuwv.nl. Door hier zorgvuldig ontwikkelde beleids- en rekenregels op toe te passen, bereken je het maximale inkomen dat kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen: de Inkomensbepaling Loondienst. Een werkgeversverklaring wordt hiermee overbodig. Steeds meer geldverstrekkers, NHG en leveranciers van adviessoftware omarmen de Inkomensbepaling Loondienst. Dit is positief voor het gemak en de snelheid waarmee een hypotheek kan worden aangevraagd.

Uit cijfers blijkt dat een traditionele werkgeversverklaring gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden. Het invullen van het document met de verkeerde feiten of het onvolledig invullen zorgt er vaak voor dat de verklaring niet in één keer wordt goedgekeurd door de geldverstrekker. Door gebruik te maken van een digitaal document, waarbij geen tussenkomst van de werkgever meer nodig is, wordt dit probleem opgelost.

Hand schudden adviseur

De voordelen

Maak een afspraak

Om in aanmerking te komen voor Inkomensbepaling Loondienst, is het belangrijk dat je momenteel in loondienst bent. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, plan dan een afspraak in op één van onze vestigingen. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

De Hypotheker is samen met ABN AMRO, Florius, ING, Rabobank, VEH (Vereniging Eigen Huis), HDN (Hypotheken Data netwerk) en Stichting WEW (Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen) initiatiefnemer van het project Inkomensbepaling Loondienst.

Momenteel kun je via De Hypotheker bij onderstaande geldverstrekkers een hypotheek aanvragen door gebruik te maken van het UWV Verzekeringsbericht:

Deel dit artikel:
Linkedin