Een hypotheekaanvraag zonder werkgeversverklaring met Handig!

Een hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring? Het kan bij alle vestigingen van De Hypotheker. De Hypotheker doet namelijk mee aan de landelijke pilot 'Handig!'. 

Het uitgangspunt van de pilot is om het aanvraagproces voor hypotheken te vereenvoudigen. Er wordt gebruik gemaakt van een digitaal document met het loon- en werkgeververleden dat te downloaden is via mijnuwv.nl. Een werkgeversverklaring wordt hiermee bij een aantal hypotheekverstrekkers overbodig. Dit is positief voor het gemak en de snelheid waarmee een hypotheek kan worden aangevraagd.

Handig! logoUit cijfers van De Hypotheker en Florius blijkt dat een traditionele werkgeversverklaring gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden. Het invullen van het document met de verkeerde feiten of het onvolledig invullen zorgt er vaak voor dat de verklaring niet in één keer wordt goedgekeurd door de geldverstrekker. Door gebruik te maken van een digitaal document, waarbij geen tussenkomst van de werkgever meer nodig is, wordt dit probleem opgelost.

Hand schudden adviseur

De voordelen

Maak een afspraak

Om in aanmerking te komen voor de pilot, is het belangrijk dat je momenteel in loondienst bent. Wil je deelnemen aan de pilot of wil je er meer over weten, plan dan een afspraak in op één van onze vestigingen. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

De pilot Handig! is een initiatief van ABN AMRO, Florius, ING, Rabobank, De Hypotheker, VEH (Vereniging Eigen Huis), HDN (Hypotheken Data netwerk) en Stichting WEW (Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen).

Handig! alle logo's

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin