Een hypotheekaanvraag zonder werkgeversverklaring met Handig!

Een hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring? Het kan bij een aantal vestigingen van De Hypotheker die meedoen aan de pilot Handig!

Uitgangspunt van de pilot is om het aanvraagproces voor hypotheken te vereenvoudigen. Er wordt gebruik gemaakt van een digitaal document met het loon- en werkgeververleden dat te downloaden is via mijnuwv.nl. Een werkgeversverklaring wordt hiermee bij een aantal aanbieders overbodig. Dit is positief voor het gemak en de snelheid waarmee een hypotheek kan worden aangevraagd.

Handig! logoUit cijfers van De Hypotheker en Florius blijkt dat een traditionele werkgeversverklaring gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden. Het invullen van het document met de verkeerde feiten of het onvolledig invullen zorgt er vaak voor dat de verklaring niet in één keer wordt goedgekeurd door de geldverstrekker. Door gebruik te maken van een digitaal document, waarbij geen tussenkomst van de werkgever meer nodig is, wordt dit probleem opgelost.

Hand schudden adviseur

De voordelen

Wanneer kom je in aanmerking?

Deelnemende vestigingen

Heb je een huis op het oog en wil je ook zonder werkgeversverklaring je hypotheek laten berekenen en/of aanvragen? Maak een afspraak op één van de volgende vestigingen:  

Almelo Capelle a/d IJssel Harderwijk Rotterdam, Blijdorp Veghel
Amsterdam, Bos en Lommer Den Haag, Hengelolaan Houten Rotterdam, Grote Beer Venray
Amsterdam, Osdorp Den Haag, Rijswijkseweg IJmuiden
Rotterdam, Oudedijk Wijchen
Amsterdam, van Baerlestraat Den Haag, Stadhuis Leidschendam Rotterdam, Westblaak
Winschoten
Amsterdam, Zuidas Dordrecht, J. de Wittstraat Nieuwegein Sittard Zoetermeer
Best Dronten Nijmegen
Stadskanaal  
Beverwijk Gouda Noordwijk Tilburg, Spoorlaan  
Breda Haarlem, Houtplein Nootdorp Veendam  

 

 

 

De pilot Handig! is een initiatief van ABN AMRO, Florius, ING, Rabobank, De Hypotheker, VEH (Vereniging Eigen Huis), HDN (Hypotheken Data netwerk) en Stichting WEW (Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen).

Handig! alle logo's

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin