Extra aflossen? Adviseur Olav beantwoordt al je vragen

Er spelen veel vragen rondom het thema extra aflossen op je hypotheek. Wat levert het je op? Ben je geen dief van je eigen portemonnee? En hoe kun je gemotiveerd blijven om extra af te lossen?

Renée Lamboo van PorteRenee.nl, een blog over personal finance, lost zelf fanatiek af op haar hypotheek. Ze merkte dat zij en haar lezers nog veel vragen hadden over extra aflossen en ging daarom om de tafel met Olav van Eck, hypotheekadviseur en franchisenemer van twee vestigingen van De Hypotheker in Hoofddorp. In een serie video's worden alle mogelijke vragen rondom extra aflossen beantwoord en geven Olav en Renée tips om het aflossen vol te houden.

Dief van je eigen portemonnee?

In de eerste video gaat het over waarom je extra zou willen aflossen. Ben je dan geen dief van je eigen portemonnee? En zo nee, hoe pak je het dan het beste aan?

 

Is extra aflossen wel voordelig?


Wat zijn de gevolgen van versneld aflossen?

Deze tweede video gaat over wat de gevolgen zijn van versneld je hypotheek aflossen. Wat gebeurt er als je schuld daalt? En wat als je helemaal hypotheekvrij bent? Hoe zit dat met belasting?

 

De gevolgen van versneld aflossen


Wat levert extra aflossen op je hypotheek je op?

Deze derde video gaat over hoe je het slimst en beste extra aflost op je hypotheek. Iedere maand of één keer per jaar? Welk leningdeel? En hoeveel levert extra aflossen eigenlijk op?

 

Wat levert extra aflossen op je hypotheek je op?


Extra aflossen: hoe houd je het vol?

Deze vierde en laatste video gaat over hoe je extra aflossen volhoudt. Want je hypotheek aflossen is echt een langetermijndoel. Dat lijkt en voelt soms zo ver weg. Hoe houd je dat vol?

 

Extra aflossen: hoe houd je het vol?