Dát spaart energie: het Terugverdienpotje en meer tijd- en geldbespaarders

Bij de Hypotheker hoort duurzaamheid standaard bij een hypotheekgesprek. We zorgen zelfs voor concrete offertes. Zodat u weet wat het kost. Maar ook wat het oplevert.

In Nederland staan we samen voor een belangrijke vergroeningsopgave. En we weten het stiekem allemaal heel goed: verduurzaming, daar kunnen we niet meer van wegkijken. Energiebesparende maatregelen verhogen het wooncomfort. En verlagen de energierekening en de milieubelasting. Optimisten zien daar een win-win situatie in. Maar je hebt wel extra geld nodig, om je woning energiezuiniger en duurzamer te maken. En flink wat tijd om de juiste opties uit te zoeken.

Stel niet uit tot morgen…

Wij van De Hypotheker Middelburg / Vlissingen willen in 2019 verduurzaming heel concreet maken. Door mensen te ontzorgen in het beslissingsproces. Dat doen we omdat we helaas te vaak zien dat beslissingen voor energiebesparing uitgesteld worden. “We gaan eerst maar eens verhuizen en klussen, en komen er dan nog wel op terug”. Maar van uitstel komt vaak afstel. En wij vinden vanuit onze zorgplicht dat dat heel zonde is. Daarom nemen wij energiebesparing standaard mee in ons hypotheekgesprek. Inclusief offertes voor innovatieve besparingstechnieken, van buitengewoon interessante partners. Zodat je inzicht krijgt in wat het kost én wat het oplevert. Onze adviseurs vertellen graag over de nieuwste methodes, wat alvast veel uitzoektijd bespaart. En we praten je graag bij over een extra potje dat veel mensen nog niet kennen: het Energie Bespaar Budget.

Het Terugverdienpotje

Iedereen kan een extra bedrag lenen voor energiebesparing. Dit Energie Bespaar Budget is een extra potje van 6% van de waarde van de woning om aan je toekomstplannen toe te voegen. En tot € 9.000,- is dit onafhankelijk van het inkomen. Dit potje mag besteed worden aan diverse energiebesparende voorzieningen. Dubbel glas, zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. De slimste maatregelen. En omdat de opbrengsten groter zijn dan de kosten, noemen we dit het Terugverdienpotje.

De kans bij uitstek

Energie besparen voelt voor veel mensen als een dure ingewikkelde kwestie. En als je tussen twee huizen inzit zijn er al genoeg zaken om te regelen. Maar met onze hulp heb je snel een scherp inzicht in verduurzaming: welke maatregelen bij je nieuwe huis passen. Wij vinden dat de stap naar een nieuwe woning bij uitstek de kans is om ook energiebesparing goed te regelen. Binnen je nieuwe hypotheek.

De belofte van het energielabel

De verwachting is dat huizen met een ongunstig energielabel lastiger te verkopen zijn in de toekomst. Dat zien we al bij bedrijfspanden. Hebben die een laag energielabel, dan is het veel lastiger om die te financieren. Omdat de energielasten steeds harder stijgen is zo’n label ineens veel meer dan een lettertje. Het is een belofte, over comfort en ook over verantwoordelijkheid: je verhuist naar een nieuwe plek, een nieuwe omgeving, die je schoon en prettig wilt hebben.

Beter voorbereid

Wonen zonder uitstoot van CO2 is zeker mogelijk. Door een combinatie van goede isolatie, het gebruik van zuinige installaties voor verwarming en warm water, en het gebruik van duurzame energiebronnen. Het is even een investering, maar je betaalt iedere maand minder voor energie. Bovendien stijgt de waarde van je nieuwe huis. Je helpt het klimaat. En bent beter voorbereid op wonen zonder gas.

Experts op stand-by

En wij denken met je mee. Adviseren en ontzorgen. Als een one-stop-shop, gewoon bij je hypotheek. Waardoor je tijd en geld bespaart. We bieden je een zo concreet mogelijk plaatje, met experts op stand-by en duidelijke offertes. Uiteraard blijf je geheel vrij in je keuze van leveranciers en middelen. Maar wat voor ons telt, is dat energiebesparing een duidelijke plek krijgt in de plannen. Dat wensen veranderen in mogelijkheden, in haalbare en logische acties. Zo profiteer je maximaal van alle voordelen: lagere stookkosten, een verhoogd comfort, een beter energielabel. Plus een gezondere Nederlandse leefomgeving.

Dat scheelt energie!

Een nieuw huis in zicht? Maak het dan direct duurzaam! En laat het Terugverdienpotje en alle kansen niet links liggen. Wij hebben het voorwerk al gedaan. En bijzondere partners en methodes gevonden. Binnen 48 uur kan er al een offerte liggen. Zodat je echt inzicht krijgt en de door jouw gewenste verduurzaming direct in gang gezet kan worden, zodra de overdracht bij de notaris is geweest. Zo vallen de werkzaamheden met een beetje geluk in dezelfde weken die je voor klussen en schilderen had ingecalculeerd. Dat scheelt letterlijk en figuurlijk energie.

Kom dus snel langs en profiteer vanaf dag één in je nieuwe huis van de vele voordelen. We praten je met veel plezier bij.

Maak een afspraak

Samenwerking met verschillende verduurzamingspartners

IsoEnergy uit Nieuwdorp is specialist in na-isolatie: dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Dit bedrijf gebruikt innovatieve manieren om woningen energiezuinig te maken. Zo werken ze met een speciale spray om de bovenkant van de kruipruimte te isoleren. Dakisolatie gebeurt via een snel en slim procedé, door glaswol in een houtskeletframe te blazen. En spouwmuurisolatie wordt gerealiseerd door NeoPixels, grafietbolletjes met een speciale coating. Deze nieuwe manier van isoleren is vormvast, recyclebaar en vochtbestendig. Om het proces makkelijk te maken zijn er duidelijke prijzen voor een tussenwoning, hoekwoning of 2-onder-1 kap. Voor een vrijstaand huis wordt er een maatwerkofferte gevraagd.

Zonne-energie, waarom zou je het niet doen? Er zijn al voetbalstadia met zonnepanelen. En een complete geluidswal langs de A50, die zonne-energie opwekt. Ook voor advies over zonnepanelen kun je bij De Hypotheker terecht. We werken samen met een partij die je snel inzicht geeft over wat je kunt besparen bij de aanschaf van zonnepanelen. Ze rekenen voor jouw huis uit wat het rendement is van de nieuwste generatie zonnepanelen en hoe lang de terugverdientijd is. Vroeger stond daar twintig jaar voor, bij de nieuwste panelen is dat zeven of acht jaar. Nieuwsgierig? We laten het graag uitrekenen voor je (nieuwe) adres.