Hoe is het om te werken bij De Hypotheker?

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij De Hypotheker? Op deze pagina delen een aantal medewerkers hun ervaringen. 
Bekijk hier al onze vacatures.
 

Hypotheekadviseurs

Quintus Winkler

"Ik ben een aantal jaar werkzaam bij De Hypotheker Den Haag Stadhuis. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als bedrijfsleider in de horeca en was ik verantwoordelijk voor de klantbeleving bij een website voor autoverhuur. Persoonlijk contact, luisteren en handelen naar de wensen van de klant staan centraal binnen mijn loopbaan. Het mooie van hypotheekadviseur zijn is het veelvuldige één-op-één klantcontact, waarbij je betrokken bent bij een belangrijke stap in iemands leven. Dit personaliseren door de beste voorwaarden voor een hypotheek te realiseren is een geweldige uitdaging. De combinatie tussen direct klantcontact en de financiële wereld bevalt me goed.

Na de benodigde WFT modules behaald te hebben ben ik inmiddels 50/50 werkzaam als assistent en adviseur en pak geleidelijk meer adviseurstaken op. Het voordeel van deze combinatie is dat ik veel contacten heb gelegd met collega’s die medeverantwoordelijk zijn om een dossier compleet te maken. Hierdoor ken ik de obstakels, waardoor onnodige vertraging voorkomen kan worden.  De Hypotheker is een zeer prettige werkgever. Je maakt onderdeel uit van een groot merk, maar zit in een kleinschalig kantoor. Door deze kleinschaligheid kennen alle werknemers elkaar goed en is er zowel onderling als met de klanten laagdrempelig contact mogelijk.

Het is altijd spannend om van baan en branche te veranderen. Ik ben zeer blij met mijn keuze om als hypotheekadviseur te gaan werken. Het klinkt als een cliché, maar ik ga echt elke dag met plezier naar mijn werk. Mijn doel is iedere klant persoonlijk, doelgericht, vriendelijk en efficiënt te helpen, zodat zij met een positief gevoel een hypotheek af kunnen sluiten."  

 

Erwin Klippel

"Ik werk nu een aantal jaar voor De Hypotheker Vlissingen en Middelburg. Eerst als commercieel assistent, maar inmiddels ben ik opgeleid tot hypotheekadviseur en zit ik in een inwerktraject om volledig als adviseur aan de slag te gaan. Hiervoor werkte ik jaren in de uitzendbranche. Ook leuk, maar in de hypotheekbranche is meer diepgaande kennis vereist, dat vind ik een mooie uitdaging. Bij De Hypotheker kan ik mezelf ontwikkelen.  

Wat me het meest aanspreekt in mijn werk is het contact met de klant. Ik vind het interessant om er achter te komen wat de klant beweegt en om te helpen met het maken van een passende keuze. De Hypotheker stelt het belang van zijn medewerkers en klanten als eerste prioriteit en dat merk je. Dagelijks vragen wij ons af hoe we onze klant het beste kunnen bedienen. De persoonlijke benadering maakt het werk heel dynamisch, omdat iedere situatie anders is.

Er is dan ook geen dag hetzelfde. Iedere klant is anders, contacten met makelaars en taxateurs verschillen en geldverstrekkers hebben allemaal hun eigen manier van werken. Ook zijn er regelmatig veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Om van deze veranderingen op de hoogte te blijven is het van belang dat je jezelf blijft scholen en ontwikkelen. En ook hiervoor biedt De Hypotheker ruime mogelijkheden."

 

 

Marloes Veth

"Ik ben nu al een tijdje hypotheekadviseur, nadat ik al ruim 10 jaar werkzaam ben geweest als commercieel assistente bij De Hypotheker. Eerst in Rotterdam Blijdorp, maar inmiddels werk ik al jaren bij De Hypotheker Maassluis. Daarvoor ben ik werkzaam geweest bij een notariskantoor en een makelaarskantoor. Je zou dus kunnen zeggen dat alleen het verstrekken van de hypotheek nog ontbrak in mijn carrière.

Al vanaf het begin vind ik het heel fijn om bij De Hypotheker te werken. De franchisenemer waar ik voor werk, Mario Landsbergen, stimuleerde mijn doorstroom enorm. Ik heb de groei meegemaakt van ons bedrijf en nu mag ik als hypotheekadviseur aan de slag. In plaats van een ondersteunende rol voor de adviseurs krijg ik nu zelf die adviserende rol. Daarbij heb ik zeker voordeel van mijn ervaring als commercieel assistente. Ik weet hoe de communicatie moet verlopen en hoe alle stukken moeten worden aangeleverd. Ik ben één keer bij een andere werkgever gaan kijken, maar daar kreeg ik echt geen goed gevoel bij. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik ergens anders werk. De Hypotheker is gewoon een heel fijne organisatie.”

 

Franchisenemers 

Bastiaan Pouw 

“Sinds 1 oktober 2017 ben ik franchisenemer van De Hypotheker Maarssen. Dat was een bestaande vestiging, die al zo’n 14 jaar bestond. In de tien jaar daarvoor heb ik interimprojecten gedaan voor veel verschillende banken en verzekeraars, ook aan de advieskant. Ik heb dus een goed beeld van hoe deze sector in elkaar steekt en wat er nodig is om succesvol te zijn.

In januari 2017 heb ik als interim specialist advieskennis bij De Hypothekers Associatie diverse vestigingen van De Hypotheker gecoacht in het kader van de advieskwaliteit. Zo kwam ik ook bij de vestiging Maarssen terecht, waarvan ik wist dat de eigenaar een opvolger zocht. Omdat ik de organisatie al van binnenuit kende, had ik hier meteen een goed gevoel bij en zijn we in gesprek gegaan.”

Lees de langere versie van het interview met Bastiaan. 

 

Danielle Rabelink

"Ik werk al zo'n 15 jaar bij De Hypotheker en sinds 2008 bij De Hypotheker IJmuiden. Eerst als adviseur en sinds kort ben ik de eigenaar van de vestiging. In het begin voelde het wat onwennig om ‘de baas’ te zijn: je verhouding richting je collega’s verandert en dat wilde ik zo min mogelijk. Ik voel me geen typische ondernemer en kan daarin veel leren van andere, meer ervaren franchisenemers. Aan de andere kant kan ik als jonge, frisse meid ook een bepaalde input geven. Het is een wisselwerking.

Ik vind het belangrijk om te weten wat voor klant je voor je hebt en daar goed op in te spelen. Het is belangrijk om een klik te krijgen met de klant, een vertrouwensband op te bouwen. Mijn doel is om klanten altijd met een lach de deur uit te zien gaan."

Lees de langere versie van het interview met Daniëlle.

 

Henk Otgaar 

Henk Otgaar is al 18 jaar ondernemer bij De Hypotheker. "Voorheen werkte ik in het bankwezen als adviseur en manager. Toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging kreeg ik de mogelijkheid om een vestiging van De Hypotheker in Leidschendam over te nemen. Dit was een kleine winkel van 38 m2 waar destijds een éénpitter zat. Op mijn eerste dag als eigenaar heb ik een assistent aangenomen. Inmiddels is mijn team uitgebreid tot 19 mensen, verspreid over drie vestigingen in Leidschendam, Zoetermeer en Nootdorp.

Naast mijn managementtaken geef ik ook nog steeds hypotheekadvies. Het is belangrijk dat je betrokken blijft bij je klanten en dat je weet wat er speelt in de markt. Toch houd ik het meest van managen: mensen trainen, het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Het is een uitdaging om alles zo goed mogelijk te combineren: ik ben vaak wel 60 uur per week aan het werk. Maar ik zie dat als een investering voor de toekomst.

Het leukste aan mijn werk is de diversiteit. Ik heb gesprekken met klanten, medewerkers. Ik brainstorm over processen, maar ik loop net zo lief naar de supermarkt om koffie en wc-papier te halen.

Wat je nodig hebt als franchisenemer, naast ondernemerschap, is een flinke dosis doorzettingsvermogen en positiviteit. Contacten met makelaar in de lokale markt en maatschappelijke betrokkenheid zijn onontbeerlijk.”   

 

Terug naar de vacaturepagina