Hoe is het om te werken bij De Hypotheker?

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij De Hypotheker? Op deze pagina delen een aantal medewerkers hun ervaringen.
Bekijk hier al onze vacatures.
 

 

Anke Faber

Anke Faber"Anderhalf jaar geleden begon ik als commercieel assistent bij De Hypotheker in Groningen.
Na mijn studie Notarieel Recht heb ik wat tijdelijke banen gehad die niet echt goed bevielen. Zoals bij de klantenservice van een bank. Dat werk was niet echt mijn ding, maar de vragen over hypotheken vond ik juist heel interessant! Via een vriendin, die de dochter is van een franchisenemer, ben ik toen in contact gekomen met De Hypotheker. Inmiddels woon ik in Utrecht, werk ik bij De Hypotheker Utrecht Leidsche Rijn en heb ik de opleiding tot hypotheekadviseur afgerond.

De hypotheekbranche heeft veel raakvlakken met mijn studie en ik vind het leuk om veel klantcontact te hebben. Als hypotheekadviseur ben je echt betrokken bij het leven van een klant. Veel mensen zien het regelen van een hypotheek als een ‘noodzakelijk kwaad’. Ik hoop dit traject leuker te maken door een open, informeel en persoonlijk gesprek met klanten aan te gaan.

Op basis van hele persoonlijke wensen van de klant een keuze maken, dat vind ik de kracht van De Hypotheker. Ook vind ik het prettig om te genieten van de voordelen van een groot bedrijf, maar toch werkzaam te zijn op een klein kantoor. Ik denk dat De Hypotheker de beste leerschool is voor een beginnend adviseur. Het kan best ingewikkeld zijn, omdat je overal wat van af moet weten, maar dat maakt het voor mij des te interessanter!"

 

Erwin Klippel

Erwin Klippel testemonial

"Ik werk nu zo’n 1,5 jaar voor De Hypotheker Vlissingen en Middelburg. Eerst als commercieel assistent, maar inmiddels ben ik opgeleid tot hypotheekadviseur en zit ik in een inwerktraject om volledig als adviseur aan de slag te gaan. Hiervoor werkte ik jaren in de uitzendbranche. Ook leuk, maar in de hypotheekbranche is meer diepgaande kennis vereist, dat vind ik een mooie uitdaging. Bij De Hypotheker kan ik mezelf ontwikkelen.  

Wat me het meest aanspreekt in mijn werk is het contact met de klant. Ik vind het interessant om er achter te komen wat de klant beweegt en om te helpen met het maken van een passende keuze. De Hypotheker stelt het belang van zijn medewerkers en klanten als eerste prioriteit en dat merk je. Dagelijks vragen wij ons af hoe we onze klant het beste kunnen bedienen. De persoonlijke benadering maakt het werk heel dynamisch, omdat iedere situatie anders is.

Er is dan ook geen dag hetzelfde. Iedere klant is anders, contacten met makelaars en taxateurs verschillen en geldverstrekkers hebben allemaal hun eigen manier van werken. Ook zijn er regelmatig veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving. Om van deze veranderingen op de hoogte te blijven is het van belang dat je jezelf blijft scholen en ontwikkelen. En ook hiervoor biedt De Hypotheker ruime mogelijkheden."

 

Lenneke Asselbergs

Lenneke Asselbergs

"Ik ben terechtgekomen bij De Hypotheker Den Haag Theresiastraat nadat ik hier eerder gebruik had gemaakt van hypotheekadvies bij het kopen van een huis. Het was een gezellig, professioneel team en toen ik een nieuwe baan zocht in Den Haag stond De Hypotheker bovenaan mijn wensenlijst. Ik heb een jaar als assistente gewerkt en ben vervolgens begonnen aan de opleiding tot hypotheekadviseur. Deze opleiding bestaat voor een groot deel uit rollenspellen met trainers, waarbij echt gekeken wordt naar je karakter en hoe je overkomt. De opleiding was soms best pittig, maar er heerste altijd een fijne sfeer waarbij eerlijke, opbouwende feedback kon worden gegeven en ontvangen. Na de opleiding ben ik gelijk aan de slag gegaan als hypotheekadviseur bij De Hypotheker Den Haag Rijswijkseweg en dat bevalt me goed. Je speelt een grote rol in één van de belangrijkste beslissingen in het leven van je klanten. Mijn doel is om te zorgen dat mijn klanten over 15 jaar nog steeds blij zijn met hun keuze." 

 

Danielle Rabelink

Danielle en Annelies Ijmuiden

"Ik werk al zo'n 14 jaar bij De Hypotheker en sinds 2008 bij De Hypotheker IJmuiden. Eerst als adviseur en sinds kort ben ik de eigenaar van de vestiging. In het begin voelde het wat onwennig om ‘de baas’ te zijn: je verhouding richting je collega’s verandert en dat wilde ik zo min mogelijk. Ik voel me geen typische ondernemer en kan daarin veel leren van andere, meer ervaren franchisenemers. Aan de andere kant kan ik als jonge, frisse meid ook een bepaalde input geven. Het is een wisselwerking.

Ik vind het belangrijk om te weten wat voor klant je voor je hebt en daar goed op in te spelen. Het is belangrijk om een klik te krijgen met de klant, een vertrouwensband op te bouwen. Mijn doel is om klanten altijd met een lach de deur uit te zien gaan."

Lees de langere versie van het interview met Daniëlle.

 

 

Terug naar de vacaturepagina

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Linkedin