Hypotheek oversluiten? Adviseur Veronique beantwoordt al je vragen

Je hypotheek oversluiten: je hoort er tegenwoordig veel over. En dat is niet zomaar. Doordat de hypotheekrente zo laag is, kun je heel veel geld besparen door over te sluiten. Wat is oversluiten precies? En wat zijn de gevolgen en de voorwaarden? Hypotheekadviseur Veronique beantwoordt al je vragen over oversluiten.

Renee Lamboo van Porterenee.nl gaat in gesprek met hypotheekadviseur Veronique Borst van De Hypotheker Soest. In een reeks van vier video's beantwoordt Veronique allerlei uiteenlopende vragen over oversluiten.


Wat is oversluiten?

In de eerste video legt Veronique uit wat oversluiten precies is en wat de gevolgen en voorwaarden zijn.

 

Hypotheek oversluiten: hoe doe je dat?


Hoe zit het met de boeterente?

Als je je hypotheek wilt oversluiten voordat de rentevaste periode afloopt, rekent de hypotheekverstrekker een boeterente. Waarom is dat en hoe hoog is die boete? Alle vragen over de boetrente worden beantwoord in onderstaande video.

 

Hoe zit het met de boeterente?


Is oversluiten voor jou gunstig?

Een belangrijke vraag is natuurlijk of oversluiten in jouw situatie gunstig is. Dat hangt af van verschillende factoren. Veronique legt het je graag uit.

 

Zou het jou geld besparen?


Waar moet je rekening mee houden als je gaat oversluiten?

Deze vierde en laatste video gaat over waar je rekening mee moet houden bij het oversluiten van je hypotheek. Die haakjes en oogjes die je wel even moet weten.

 

Waar moet je op letten


Benieuwd naar de overige video's? Houd dan deze pagina of Porterenee.nl in de gaten. Elke zaterdag verschijnt een nieuwe video.


De oversluitcheck

Wil jij weten of oversluiten iets voor jou is? Doe dan de oversluitcheck en bereken hoe snel jij de boeterente hebt terugverdiend.

Naar de oversluitcheck arrow_forward