Klanten over De Hypotheker

In de ruim 30 jaar dat wij hypotheekadvies geven, hebben we meer dan 1 miljoen klanten aan een woning geholpen. Wat vinden onze klanten van onze dienstverlening? Op de beoordelingssites Advieskeuze.nl en Klantenvertellen hebben meer dan 6.000 klanten een review achtergelaten. Op deze pagina doen een aantal klanten meer uitgebreid hun verhaal.

Ilse (32) uit Rijswijk

Ik woon sinds een maand in mijn eerste eigen koophuis in Rijswijk, op de grens van Den Haag. Toen mijn relatie uitging zocht ik naar woonruimte en omdat de huizenmarkt goed was, besloot ik ervoor te gaan en een eigen huis te kopen. Ik werk als recruiter in Den Haag en ging daarom in de pauze langs bij De Hypotheker Den Haag Koninginnegracht. Ik had direct een goed gevoel bij mijn adviseur, Klaas Ozinga. Een enthousiaste vent met veel plezier in zijn vak.

Klaas berekende hoeveel ik zou kunnen lenen en ik begon rond te kijken op Funda. Ik had wel een paar eisen, ik wilde buiten kunnen zitten, een extra kamer hebben en op fietsafstand van mijn werk wonen. Uiteindelijk heb ik vier huizen bezichtigd en deze woning voelde meteen goed. Het is een authentieke woning uit de jaren ’20 met veel ruimte en een heel mooi dakterras. Ik deed nog dezelfde dag een bod, dat na het weekend werd geaccepteerd.

Vervolgens kon de hypotheekaanvraag beginnen. Ik ben heel goed begeleid door De Hypotheker, ik had veel mailcontact met Klaas en kreeg altijd snel een reactie. Ook was hij heel transparant en open en liet hij me verschillende opties zien. Ik vond het fijn dat Klaas mij veel uitleg gaf, het is een grote aankoop en daarom is het prettig om duidelijk te weten wat alle opties zijn.

Toen de hypotheek rond was duurde het even voor ik kon verhuizen, de vorige bewoonster was nog bezig met verbouwingen in haar nieuwe huis. Half augustus ben ik verhuisd. Ik heb niet veel aan de woning hoeven doen, ik heb alleen wat dingetjes geverfd en kon zelfs meubels overnemen van de vorige bewoonster. Het voelt nu al echt als thuiskomen. Ik heb absoluut geen spijt van deze aankoop! Ook De Hypotheker zou ik bij iedereen aanraden, vanwege de snelle service en duidelijke communicatie. 

Frank (30) en Kelly (28) uit Hellevoetsluis

Wij zijn al tien jaar samen en hebben zes jaar samengewoond in een huurwoning. Nu hebben we ons droomhuis gekocht, hemelsbreed op één kilometer afstand van ons oude huis.

We wilden al langer kopen, maar omdat Kelly een nieuwe studie ging volgen hadden we alleen het salaris van Frank, die verpleegkundige is in het IJsselland Ziekenhuis. Toen Kelly een baan had gevonden in de Marketingcommunicatie vonden we het tijd om naar koopwoningen te gaan kijken. Je hoort ook dat de rente laag staat, dus het was een goed moment.Tuin op het zuiden

We zaten best lekker in ons oude huis, dus we stelden wel eisen aan het huis dat we wilden kopen. Zo was een tuin op het zuiden een must. We vonden veertien geschikte woningen op Funda en hebben er drie bezichtigd. Dit huis sprong er gelijk uit: de lichte tuin (uiteraard op het zuiden) en de gezellige maar rustige wijk gaven de doorslag. Ook heeft dit huis lekker veel ruimte, waaronder een hele zolderverdieping.

We zijn eerst bij een andere hypotheekadviseur geweest, maar die zei dat we het huis maar uit ons hoofd moesten zetten, het was te duur. Tijdens ons gesprek bij De Hypotheker Hellevoetsluis bleek dat er wel degelijk mogelijkheden waren. Onze adviseur Maarten de Korte heeft echt goed met ons meegedacht. Toen er tegenslagen waren met het aanleveren van bepaalde documenten, zat hij er bovenop. Hij stelde ons gerust als er iets mis ging en kwam steeds met nieuwe mogelijkheden. Wij hadden veel vertrouwen in Maarten. Dat is belangrijk, want als je een huis graag wilt hebben komt er heel veel op je af en ben je erg onzeker.

Schenking

Zonder onze adviseur Maarten was dit huis nu niet van ons geweest. Ook de oma van Kelly heeft ons geholpen door een schenking te doen. Daarvan konden we de kosten koper en de verhuizing betalen. We hoefden niet te verbouwen, maar we hebben wel alles geverfd en een nieuwe vloer gelegd. We zijn er heel erg blij mee, we voelen ons fijn in dit huis. Het idee dat dit echt je eigen huis is, is geweldig. Het is een plek waar we graag zijn en waar we graag geld en tijd in steken. We zijn van plan hier heel lang te blijven!

 

Vera (27) en Marco (28) uit Lisse

Dit voorjaar hebben wij ons eerste koophuis gekocht, in Lisse. We zijn nu ruim één jaar samen, maar wisten al snel dat het goed zat. We wilden graag samenwonen, omdat we het heen en weer reizen tussen Oisterwijk (waar Marco woonde) en Lisse vervelend vonden. Gelukkig kon Marco een baan krijgen op de IC van het Spaarne Gasthuis, hetzelfde ziekenhuis waar Vera werkt op de afdeling Chirurgie. Huren is geld weggooien en de rente staat laag, daarom zijn we meteen gaan kijken naar koophuizen. 

Jip-en-janneketaal

We kwamen terecht bij De Hypotheker Nieuw Vennep op aanraden van een vriendin. We gingen vrijblijvend langs bij adviseur Niels Bodenstaff en dat was een erg prettig gesprek. Hij legde in jip-en-janneketaal uit hoe alles in zijn werk gaat, we hadden er meteen een goed gevoel bij. Het voelt goed om advies te krijgen van een grote, bekende partij die alle hypotheken met elkaar vergelijkt. Bij Niels voelden we vertrouwen, wat wij erg belangrijk vonden. Je legt er toch je hele hebben en houden neer.

Eigenlijk waren we op zoek naar een starterswoning, we hadden zelfs al een bod gedaan op een huis. Maar toen kwam de makelaar met deze woning. We zijn gaan kijken en waren meteen verkocht. Een ruime jaren ’30 woning met een mooie tuin op het Zuiden en veel kamers en opbergruimte, waar door de vorige bewoners veel liefde in is gestoken. We voelden meteen: dit is het!

Geen nummertje

Financieel was het wel spannend, vooral Vera had slapeloze nachten over de kosten die dit huis met zich mee zou brengen. Maar Niels van De Hypotheker heeft ons geholpen door te berekenen wat onze maandlasten zouden worden en hij gaf ons steeds het vertrouwen dat we het huis gewoon konden betalen. Dat gaf ons veel rust, we houden namelijk van zekerheid. We konden Niels altijd bereiken, kregen direct antwoord op onze vragen en zelfs in de avonden konden we langskomen op de vestiging. We voelden ons zeker geen nummertje.

We zitten nu een paar weken in onze nieuwe woning en zijn er enorm blij mee. We willen hier nooit meer weg! Dit is het huis waarin wij oud willen worden. En De Hypotheker heeft ons hiermee geholpen. We zouden het iedereen aanraden.