Er is meer mogelijk voor huurders

De meeste huren stijgen de komende tijd. Soms met wel 6,5%. Misschien toch een goed moment om na te denken over een koopwoning. Vaak staan mensen versteld over de mogelijkheden. Zo is de woningmarkt een echte kopersmarkt, zeker voor starters. Daarnaast is de rente momenteel laag en bieden wij diverse startershypotheken.

Lees onderstaand meer informatie over de vele mogelijkheden.

Borgstelling door ouders

Met een borgstelling door je ouders, of door iemand anders, is de kans groter dat je een hypotheek kunt verkrijgen. De hypotheekverstrekker kijkt of je ouders in aanmerking kunnen komen voor een borgstelling. Als dat het geval is, dan zijn er enkele verstrekkers die hun medewerking zullen verlenen.

Starterslening biedt mogelijkheden

Met een starterslening overbrug je (een deel van) het verschil tussen de prijs van je eerste woning en de hypotheek die je van de bank verstrekt krijgt.

Een starterslening wordt verstrekt door je gemeente. Niet alle gemeenten bieden een starterslening (bekijk hier of jouw gemeente startersleningen aanbiedt) en de voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Wel is een starterslening altijd in combinatie met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Lagere hypotheekrente met NHG-hypotheek

Wanneer je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit, betaal je een lagere hypotheekrente. NHG is mogelijk bij de aankoop van een woning met een NHG-grens van 290.000 euro (2019).

Hoeveel kan ik lenen? Bereken het zelf

Ga ik huren of ga ik kopen? Hoeveel kan ik lenen? Onderstaand vind je een onze handige testen om je een idee te geven. Lees ook alles wat er komt kijken als je op jezelf wil gaan wonen.Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bij De Hypotheker kun je terecht voor een onafhankelijk advies. Wij bieden je onder meer:

  • Scherp geprijsde verzekeringspakketten;
  • Mogelijkheden om een startkapitaal op te bouwen;
  • Verschillende hypotheekproducten.

Ben je van plan je eerste woning te kopen? Informeer bij De Hypotheker en laat je adviseren. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Maak direct een afspraak.