Er is meer mogelijk voor huurders

De meeste huren stijgen de komende tijd. Soms met wel 6,5%. Misschien toch een goed moment om na te denken over een koopwoning. Vaak staan mensen versteld over de mogelijkheden. Zo is de woningmarkt een echte kopersmarkt, zeker voor starters. Daarnaast is de rente momenteel laag en bieden wij diverse startershypotheken.

Lees onderstaand meer informatie over de vele mogelijkheden.

Borgstelling door ouders

Met een borgstelling door je ouders, of door iemand anders, is de kans groter dat je een hypotheek kunt verkrijgen. De hypotheekverstrekker kijkt of je ouders in aanmerking kunnen komen voor een borgstelling. Als dat het geval is, dan zijn er enkele verstrekkers die hun medewerking zullen verlenen.

Starterslening biedt mogelijkheden

Om starters tegemoet te komen heeft het kabinet in het Woonakkoord besloten het budget voor Startersleningen te verhogen van 20 naar 50 miljoen euro. De Starterslening geeft startende huizenkopers de kans om een woning te kopen die alleen met eigen inkomen niet betaalbaar is.

Lagere hypotheekrente met NHG-hypotheek

Wanneer je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit, betaal je een lagere hypotheekrente. NHG is mogelijk bij de aankoop van een woning met een NHG-grens van 245.000 euro (2017).

Hoeveel kan ik lenen? Bereken het zelf

Ga ik huren of ga ik kopen? Hoeveel kan ik lenen? Onderstaand vind je een onze handige testen om je een idee te geven. Lees ook alles wat er komt kijken als je op jezelf wil gaan wonen.

Kinderen krijgen "We huren deze woning al meer dan tien jaar. Veel vrienden kochten een huis, maar daar piekerden wij niet over. De gedachte dat je vast zit aan een woning, leek heel eng. En we waren heel blij met onze lage maandlasten. Ondertussen is er veel veranderd. We hebben een kind en allebei een leuke baan. We komen er steeds meer achter dat een huurwoning ook nadelen heeft, bijvoorbeeld als je wil verbouwen. Nu de huren omhoog gaan, is het een goed moment om eens te kijken naar een koopwoning. Maar is dat wel slim? Je hoort zoveel slechte verhalen de laatste tijd. en hoe zit het met onze maandlasten, kunnen we dan nog wel op vakantie?"

 

 

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bij De Hypotheker kun je terecht voor een onafhankelijk advies. Wij bieden je onder meer:

Ben je van plan je eerste woning te kopen? Informeer bij De Hypotheker en laat je adviseren. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Maak direct een afspraak

Deel dit artikel:
Linkedin