Er is meer mogelijk voor starters

Veel starters denken dat dit geen goede tijd is om een eerste woning te kopen. Maar als we ze vertellen over de mogelijkheden staan ze vaak versteld. Zo is de woningmarkt een echte kopersmarkt, zeker voor starters. Daarnaast is de rente momenteel laag en bieden wij diverse startershypotheken.

Lees onderstaand meer informatie over de vele mogelijkheden.

Borgstelling door ouders

Met een borgstelling door je ouders, of door iemand anders, is de kans groter dat je een hypotheek kunt verkrijgen. De hypotheekverstrekker kijkt of je ouders in aanmerking kunnen komen voor een borgstelling. Als dat het geval is, dan zijn er enkele verstrekkers die hun medewerking zullen verlenen.

Starterslening biedt mogelijkheden

De Starterslening geeft startende huizenkopers de kans om een woning te kopen die alleen met eigen inkomen niet betaalbaar is.
Met een starterslening overbrug je (een deel van) het verschil tussen de prijs van je eerste woning en de hypotheek die je van de bank verstrekt krijgt.

Een starterslening wordt verstrekt door je gemeente. Niet alle gemeenten bieden een starterslening (bekijk hier of jouw gemeente startersleningen aanbiedt) en de voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Wel is een starterslening altijd in combinatie met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Lagere hypotheekrente met NHG-hypotheek

Wanneer je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit, betaal je een lagere hypotheekrente. NHG is mogelijk bij de aankoop van een woning met een NHG-grens van 290.000 euro.

Hoeveel kan ik lenen? Bereken het zelf

Ben je benieuwd hoeveel je kan lenen? Of wil je weten hoeveel je maandlasten worden bij een leenbedrag? Met onderstaande berekeningen kun je zelf aan de slag voor een indicatie."De eerste paar jaar hebben we een weekendrelatie gehad. We studeerden allebei in een andere stad en van vrijdag tot zondag waren we bij elkaar. Vorig jaar zijn we eindelijk 'officieel' gaan samenwonen. We huren nu een klein appartementje. Het is best mooi, maar het liefst zouden we iets ruimer wonen. En als het even kan in een rustiger stuk van de stad.

Maar een eerste huis kopen, in deze tijd, is dat wel verstandig? We staan aan het begin van onze carrière en we hebben niet veel spaargeld. Ik denk niet dat banken staan te springen om ons geld te lenen, toch? En hoe zit het nu eigenlijk met de nieuwe hypotheekregels?"
Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bij De Hypotheker kun je terecht voor een onafhankelijk advies. Wij bieden je onder meer:

  • Scherp geprijsde verzekeringspakketten;
  • Mogelijkheden om een startkapitaal op te bouwen;
  • Verschillende hypotheekproducten.

Ben je benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? Informeer bij De Hypotheker en laat je adviseren. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Maak nu een afspraak.