Mogelijkheden huis verbouwen en hypotheek

Je hebt een eigen woning en je wil graag verbouwen of groter wonen: een nieuwe badkamer, een luxe keuken of een uitbouw. Is dit het moment om te verbouwen? Verbouwen kan een goede optie zijn om je woonwensen in vervulling te brengen. Als we je vertellen over de mogelijkheden, sta je vaak versteld.

Lees onderstaand meer informatie over de vele mogelijkheden.

Verlaagd btw-tarief biedt mogelijkheden

De overheid heeft de btw voor verbouwingen tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. Tot 1 maart 2014 is het 6% tarief van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning.

Kwaliteitsverbetering en Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Als je wilt verbouwen dan kan je in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor betaal je een lagere hypotheekrente.

Energiebesparende voorzieningen en maatregelen

Energiebesparende voorzieningen kunnen ook met NHG worden meegefinancierd. Denk bijvoorbeeld aan een HR-ketel, isolatie, HR++ beglazing, een warmtepomp, een zonneboiler en/of zonnecellen. Daarnaast komt er een investeringsfonds energiebesparende maatregelen. Wellicht kun je hier een beroep op doen.

Wat kost een verbouwing?

Onderstaand een indicatie van de kosten van een verbouwing, inclusief materiaal en werkzaamheden:

"We hebben een mooie hoekwoning. We hebben genoeg slaapkamers en een ruime zolder, maar beneden zouden we wel meer ruimte willen. Zeker met de honden is dat makkelijk. We hebben getwijfeld om te gaan verhuizen naar een grotere woning, maar omdat we het zo'n fijn huis vinden is verbouwen een betere optie. Met een uitbouw hebben we meer plaats voor een eettafel en een zithoek, en we krijgen meer licht binnen. Starters verbouwing
Het kost alleen wel wat, zo'n grote verbouwing. Je hebt het tenslotte niet alleen over de uitbouw zelf, maar ook over een nieuwe vloer en nieuwe meubels voor de zithoek. Het is geen bedrag dat we zomaar op de bank hebben staan. De btw-verlaging voor verbouwingen maakt het aantrekkelijk om het nu te doen, maar we weten gewoon niet of we het financieel voor elkaar krijgen."


Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bij De Hypotheker kun je terecht voor een onafhankelijk advies. Wij bieden je onder meer:

Heb je plannen om je woning te verbouwen? Informeer bij De Hypotheker en laat je adviseren. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Maak nu een afspraak

Deel dit artikel:
Linkedin