Pensioenmeter

Veel mensen maken zich zorgen over een mogelijk pensioentekort. Vul daarom nu de Pensioenmeter van De Hypotheker in. Door de onderstaande vragen te beantwoorden kunnen we je een inschatting geven of je wel of geen extra maatregelen moet nemen om je pensioen te verhogen. Let op: het gaat hier slechts om een indicatie. Voor advies over je pensioen raden we je aan langs te gaan bij een financieel adviseur.

Toelichting

Veelgestelde vragen over pensioen

 • Wat is een pensioen eigenlijk?

  Een pensioen is het totaal aan uitkeringen dat je krijgt vanaf het moment dat je gestopt bent met werken. Het kan bestaan uit meerdere onderdelen. Zo ontvang je in principe altijd AOW en daarnaast kan je nog een werkgeverspensioen en een privépensioen ontvangen.

  Meer over pensioen arrow_forward
 • Hoe weet ik hoeveel pensioen ik in de toekomst ga ontvangen?

  Je kunt inzicht krijgen in je toekomstige pensioeninkomen door naar www.mijnpensioenoverzicht.nl te gaan. Je hebt daar wel een DigiD-code voor nodig.

 • Wanneer heb ik een goed pensioen?

  Je hebt een goed pensioen als je er zeker van bent dat je inkomsten vanaf het moment dat je pensioen ontvangt overeenstemmen met de uitgaven die je dan hebt. Denk daarbij niet alleen aan je vaste lasten (zoals de maandlasten van je hypotheek) maar bijvoorbeeld ook aan extra zorgkosten en andere extra’s (zoals vakanties en hobby’s). Ben je bang dat je pensioen te laag gaat zijn? Bekijk dan welke mogelijkheden er zijn om je pensioen aan te vullen.

  Meer over pensioen aanvullen arrow_forward