Duurhuurders hypotheek

Woon je al een tijdje in een huurwoning of -appartement en betaal je elke maand een flink bedrag aan huur? Zou je het liefst een eigen woning aanschaffen, maar lukt het je steeds maar weer niet om de hypotheek rond te krijgen? Laat je niet uit het veld slaan. Voor sommige duurhuurders en scheefwoners is er namelijk soms meer mogelijk dan je denkt. Zoals het afsluiten van een maatwerkhypotheek. Op deze pagina lees je alles over de duurhuurhypotheek.

Hypotheker9443 1

Wat zijn duurhuurders eigenlijk?

Je wordt een duurhuurder genoemd als je minimaal een derde van je maandelijkse netto inkomen aan huur betaalt. Duurhuurders belanden meestal niet vrijwillig in deze situatie. De meesten hebben de wens om een eigen woning te kopen, maar het lukt hen om wat voor reden dan ook niet om de hypotheek rond te krijgen. En dat is soms best vreemd, want het uiteindelijk maandelijks te betalen hypotheekbedrag is in de meeste gevallen een heel stuk lager dan de huidige huurkosten.

Maatwerkhypotheek voor duurhuurders

Gelukkig zijn er tegenwoordig soms wel mogelijkheden voor duurhuurders om toch een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek vraagt nu eenmaal om maatwerk. Sommige hypotheekverstrekkers zijn daarom bereid om te kijken of er op basis van dat maatwerk toch een hogere hypotheek mogelijk is dan je in eerste instantie zou krijgen. Bijvoorbeeld doordat je als duurhuurder kunt laten zien dat je al een geruime tijd een heel groot deel van je inkomen aan huur betaalt. Mogelijk is er dan toch een hypotheek te vinden die past binnen je financiƫle mogelijkheden. En de hoogte van je huidige inkomen is bij de hypotheekaanvraag niet het enige waar we naar kijken. Zo kijken we bijvoorbeeld ook naar hoeveel je per maand weet te sparen, wat je inkomensprognose is en wat je overige financiƫle verplichtingen zijn.

Met behulp van een maatwerkhypotheek die helemaal is toegespitst op jouw specifieke situatie, kan het dan toch zo maar zijn dat je als duurhuurder een huis kunt kopen. Natuurlijk is hierbij elke situatie uniek en zijn er ook genoeg gevallen waarbij een hypotheek afsluiten nog altijd niet mogelijk is. Maak daarom altijd een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs om te kijken of een maatwerkhypotheek voor duurhuurders in jouw geval ook uitkomst kan bieden.

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door:

Wendy Giltay | Specialist Advieskennis Wendy is specialist advieskennis bij De Hypotheker en ondersteunt adviseurs op vakinhoudelijk niveau en de dagelijkse adviespraktijk.