Je hypotheek verhogen voor een verbouwing

Wil je iets meer ruimte thuis, maar niet verhuizen, dan ligt een verbouwing voor de hand. Daar moet je natuurlijk wel de middelen voor hebben. Je kunt bijvoorbeeld je bestaande hypotheek verhogen voor de verbouwing. Wij leggen graag uit hoe dit werkt. 

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Eerste gesprek altijd kosteloos
 • 100% onafhankelijk
 • We vergelijken ruim 40 aanbieders
 • Klantbeoordeling 9,7
 • Telefonisch, digitaal of op de vestiging
Postcode of (woon)plaats
Afspraak maken
Hypotheker9086
 • Verantwoord lenen

  Bij De Hypotheker ga je een verantwoorde lening aan. Zo ben je zeker van een gezonde financiële situatie.

 • Advies op maat

  We kijken uitvoerig naar je persoonlijke situatie en financiële plaatje. Hierdoor kunnen we de hypotheek adviseren die het best past bij jouw wensen en verwachtingen.

 • Meer mogelijkheden

  We nemen direct je hypotheek onder de loep. Is je hypotheek nog up-to-date? Misschien wil je wel meteen verduurzamen?

Een verbouwing financieren

Een verbouwing kan flink in de papieren lopen. Heb je dat bedrag niet op je spaarrekening? Ook dan zijn er gelukkig mogelijkheden. Zoals je hypotheek verhogen voor verbouwing of een extra verbouwingshypotheek opnemen.

Je verbouwing meefinancieren in je hypotheek

Koop je een huis en wil je direct verbouwen? Dan kun je de verbouwing (gedeeltelijk) meefinancieren in je hypotheek. In een taxatierapport kun je laten vastleggen wat de waarde van de woning wordt na de geplande verbouwing. Op basis hiervan kun je een hogere hypotheek krijgen voor de verbouwing.

Lees meer

Een tweede hypotheek afsluiten

Met een tweede hypotheek kun je je bestaande hypotheek ophogen voor de verbouwing. Je sluit als het ware een extra verbouwingshypotheek af. Extra bijlenen op je hypotheek doe je doorgaans bij dezelfde bank of hypotheekverstrekker als je eerste hypotheek. Een 2e hypotheek bij een andere bank afsluiten is in principe ook mogelijk, al zitten hier soms haken en ogen aan.

Tweede hypotheek

Lening afsluiten voor verbouwing

Een doorlopend krediet is een leningvorm waarbij je een bepaalde opnamelimiet afspreekt. Is je saldo lager dan de limiet, dan kan je het meerdere opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen gedeelte.

Lees meer
10 Verbouwen Grote Klussen Aanbouw@4X

Je huis verbouwen: een stappenplan

Een verbouwing financieren, hoe werkt dat eigenlijk? Wij zetten het in vijf stappen voor je op een rijtje.

Afspraak maken

Oriënteren

open-item

Voordat je gaat verbouwen, is het belangrijk je goed te oriënteren. Onderzoek of er vergunningen nodig zijn voor de verbouwing. Ga het gesprek aan met verschillende aannemers en vraag offertes aan. Zo krijg je een idee van de kosten. Bedenk hoe je die kosten wilt betalen: (gedeeltelijk) van je spaargeld, door je hypotheek te verhogen voor verbouwing, een extra hypotheek te nemen of door een doorlopend krediet af te sluiten.

Op gesprek bij de hypotheekadviseur

open-item

Denk je erover om een (extra) hypotheek te nemen of je huidige hypotheek over te sluiten om je verbouwing te financieren? Dan kan een hypotheekadviseur de mogelijkheden voor je in kaart brengen en je verbouwingshypotheek berekenen. Hij berekent hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen en hoeveel hoger je maandlasten daarmee worden. Het eerste gesprek is bij De Hypotheker vrijblijvend en kosteloos.

Je hypotheek regelen

open-item

De hypotheekverstrekker komt met een hypotheekofferte, die je ondertekent. Soms heb je een hogere hypotheekinschrijving in je huidige hypotheek. Je hoeft dan niet naar de notaris. Past je lening niet binnen de huidige hypotheekinschijving, dan wordt er een tweede hypotheek afgesloten en breng je ook een bezoekje aan de notaris.

De hypotheekofferte tekenen

open-item

Wanneer de gekozen hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte: het bindende aanbod. Na het tekenen van de offerte kun je gaan aftellen tot de dag van het passeren van je hypotheek.

Verbouwen maar!

open-item

Als je hypotheek rond is, wordt het geleende bedrag op je rekening gestort. Hiervan kun je de rekeningen van de aannemer betalen. Let op: hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk als je de lening gebruikt voor de verbouwing en/of verbetering van je huis.

Meer informatie over huis verbouwen

21 Zonnepanelen@4X

Je huis verduurzamen

Goed voor het milieu en je portemonnee

Lees meer
25 Huizenprijzen Prijskaartje

Je woningwaarde verhogen

3 tips om voor je verbouwing

Lees meer
19 Quote V2

Verbouwen tijdens de coronacrisis

Marco en Sandra deden het

Lees meer

Veelgestelde vragen over je huis verbouwen

Dit vragen klanten ons vaak

Wat is een bouwdepot?

open-item

Het deel van je hypotheek dat voor de verbouwing is bedoeld, wordt door de bank voor je gereserveerd in een bouwdepot. De facturen van de aannemer die de verbouwing uitvoert, kun je opsturen naar de hypotheekverstrekker. Deze facturen worden betaald uit het bouwdepot.

Welke werkzaamheden vallen onder het Btw-tarief van 21%?

open-item

Dit percentage is van toepassing op alle arbeidskosten voor renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan je huis ouder dan twee jaar. Denk aan het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning, de aanleg en onderhoud van de tuin en het ontwerpen en laten maken van bouwtekeningen door een architectenbureau.

Welke werkzaamheden vallen onder het Btw-tarief van 9%?

open-item

Het schilderen, stukadoren, isoleren en behangen van woningen die ouder zijn dan twee jaar valt binnen het 9%-tarief.

Wat kost het verhogen van je hypotheek?

open-item

Je hypotheek verhogen kost altijd geld, want je neemt naast je bestaande hypotheek een nieuwe hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor advies en bemiddeling, de notaris en de taxateur. Soms is het voordeliger om een nieuwe hypotheek te nemen voor het hele bedrag, soms om je hypotheek alleen te verhogen. De adviseur van De Hypotheker vertelt je graag meer over de kosten van een verbouwingshypotheek. We zetten alle kosten op een rijtje, berekenen wat je kunt besparen en brengen de gevolgen voor je in kaart.

Wat is een verbouwingshypotheek?

open-item

Een verbouwingshypotheek is geen specifieke hypotheekvorm. Het is meer de reden waarom je een hypotheek aanvraagt, namelijk om een verbouwing te financieren. Een verbouwing kan bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken of het realiseren van een aanbouw zijn.

Wanneer kan ik een verbouwingshypotheek aanvragen?

open-item

Of je een verbouwingshypotheek kunt krijgen, hangt af van de waarde van de woning. De huidige waarde van de woning moet voldoende zijn of de verbouwing moet voldoende waardevermeerdering te weeg brengen om de verbouwingshypotheek te kunnen krijgen. Om de waarde aan te tonen, moet je een taxatierapport laten maken waarin de marktwaarde voor en na verbouwing wordt opgenomen.

Wat klanten van ons vinden

Bij een huis kopen komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Deze klanten delen graag hun ervaring met De Hypotheker.