Verduurzaming van je woning

verduurzaming woning
De verduurzaming van je woning is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Wij adviseren je graag over de financiële mogelijkheden.

Doe de duurzaamheidsscan

  • Path Overzicht van de verschillende mogelijkheden
  • Path Bereken hoeveel je kunt besparen
  • Path Inzicht in je terugverdientijd
Wat is je postcode?
Onze klanten beoordelen ons met een 9,6 op basis van 18736 beoordelingen.
Bekijk hier onze beoordelingen.

Verduurzaming financieren

Het verduurzamen van je woning is een goede investering, want je ziet je energierekening al snel dalen en je woningwaarde stijgen. Heb je onvoldoende eigen middelen? Ook dan zijn er mogelijkheden.

Je woning verduurzamen met je hypotheek

Als je een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen. Als je energiebesparende voorzieningen financiert, mag je tot 106 % (in plaats van 100 %) van de waarde van de woning lenen.

Je woning verduurzamen met een lening

Hoewel de rente op een consumptief krediet vaak hoger ligt dan op een hypothecaire lening, zijn de kosten voor het afsluiten van een consumptief krediet een stuk lager. Ook sluit de looptijd van de lening vaak beter aan op bijvoorbeeld de zonnepanelen die ermee worden bekostigd.
Verduurzaming financieren: een stappenplan

Het verduurzamen van je woning financieren, hoe werkt dat eigenlijk? Wij zetten het in vijf stappen voor je op een rijtje.

Afspraak maken

Oriënteren

open-item
Voordat je gaat verduurzamen, is het belangrijk je goed te oriënteren. Wat is de huidige staat van je huis, waar is het meeste winst in te behalen? Ga het gesprek aan met verschillende partijen en vraag offertes aan. Zo krijg je een idee van de kosten. Bedenk hoe je die kosten wilt betalen: (gedeeltelijk) van je spaargeld, door een (extra) hypotheek te nemen, door een lening af te sluiten of misschien worden er wel subsidies verstrekt vanuit je gemeente?

Op gesprek bij de hypotheekadviseur

open-item
Denk je erover om een (extra) hypotheek te nemen of je huidige hypotheek over te sluiten om de verduurzaming te financieren? Dan kan een hypotheekadviseur de mogelijkheden voor je in kaart brengen. Hij berekent hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen en hoeveel hoger je maandlasten daarmee worden. Het eerste gesprek is bij De Hypotheker vrijblijvend en kosteloos.

Je hypotheek regelen

open-item
Terwijl je druk bezig bent met het inplannen van de werkzaamheden, moet ook je hypotheek geregeld worden. Daarvoor is in veel gevallen een taxatie van je huidige woning nodig. Je hypotheekadviseur vertelt je welke documenten de hypotheekverstrekker nog meer van je wil ontvangen.

De hypotheekofferte tekenen

open-item
De hypotheekverstrekker komt met een hypotheekofferte, die je ondertekent. Soms heb je een hogere hypotheekinschrijving in je huidige hypotheek. Je hoeft dan niet naar de notaris. Past je lening niet binnen de huidige hypotheekinschrijving, dan wordt er een tweede hypotheek afgesloten en breng je ook een bezoekje aan de notaris.

Verduurzamen maar!

open-item
Als je hypotheek rond is, wordt het geleende bedrag op je rekening gestort. Hiervan kun je de rekeningen voor de verduurzaming betalen.

Dit vragen klanten ons vaak

Veelgestelde vragen over je huis verduurzamen

Hoeveel mag ik lenen voor de verduurzaming van mijn huis?

open-item
Als je een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen. Als je energiebesparende voorzieningen financiert, mag je tot 106 % (in plaats van 100 %) van de waarde van de woning lenen.

Wat zijn de voordelen van verduurzaming?

open-item
Dat zijn er een hoop! Omdat je minder energie verbruikt gaan je maandlasten omlaag. Daarnaast kan je woningwaarde stijgen wanneer je een beter energielabel hebt. Ook zorgt isolatie voor meer wooncomfort en een gezonder binnenklimaat en last but not least: het is natuurlijk goed voor het milieu.

Wat is een groene hypotheek?

open-item
Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden speciale groene hypotheken of duurzame hypotheken aan. Vaak krijg je rentekorting als je woning aan een aantal duurzame voorwaarde voldoet. Een hypotheekadviseur kan voor je in kaart brengen welke hypotheekverstrekkers zo'n hypotheek aanbieden en welke hypotheek het beste bij jouw situatie past.