Hypotheekrenteverwachting 2020

Wil jij alles weten over de verwachte hypotheekrentes? Onze experts vertellen jou wat zij voorspellen voor de kortlopende en langlopende rentes.

Wat is de prognose van de hypotheekrente?

De hypotheek rentes dalen al een flinke tijd. Zet deze trend zich voort of keert het tij? Wat is de verwachting van de ontwikkeling van de hypotheekrente? Op deze vragen geven onze hypotheekrente experts een antwoord. Om de week ontvangen wij een nieuwe hypotheekrenteverwachting van onze drie experts: Philip Bokeloh, Rachelle Rijk en Dimitry Fleming

Onze experts delen hun verwachting over de ontwikkeling van de hypotheekrente

Philip Bokeloh is econoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO, waar hij sinds 2004 werkzaam is. Hij is daar onder meer verantwoordelijk voor de analyse van de Nederlandse huizenmarkt en de ontwikkelingen op de financiële markten.

Renteverwachting van Philip arrow_forward

Rachelle Rijk is sinds 2019 Chief Financial Officer (CFO) bij Obvion Hypotheken. Zij is al twaalf jaar werkzaam bij Obvion, als funding & risk manager en later als Manager Treasury. 

Renteverwachting van Rachelle arrow_forward

Dimitry Fleming is werkzaam sinds 2001 werkzaam bij de ING. Hij is data-analist en Macro-econoom Nederlandse economie.

Renteverwachting van Dimitry arrow_forward


Hypotheekrenteverwachting lange termijn

Langlopende rentetarieven zijn de tarieven die langer lopen dan één jaar. De hoogte van deze rente is afhankelijk van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Hier spelen dus de verwachtingen over de economie, de inflatie en politieke ontwikkelingen een belangrijke rol, zoals op dit moment de Brexit en het coronavirus.

Hieronder zie je het laagste rentetarief op de lange hypotheekrente op dit moment en de prognose voor de komende twee weken.
1,03 %
Momenteel
Gelijk
Prognose

Hypotheekrenteverwachting korte termijn

Kortlopende rentetarieven zijn variabele rentetarieven en tarieven tot één jaar vast. Deze tarieven worden grotendeels bepaald door de ontwikkelingen op de geldmarkt en dus door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB laat het beleid op haar beurt weer afhangen van de economische situatie. Momenteel speelt bijvoorbeeld het coronavirus en de economische onzekerheid die hiermee gepaard gaat een rol. 

Hieronder zie je het laagste rentetarief op de korte hypotheekrente op dit moment en de prognose voor de komende twee weken.
0,75 %
Momenteel
Gelijk
Prognose

Actuele rentestanden per e-mail ontvangen?

Neem een gratis rentestandenabonnement. Je ontvangt wekelijks per e-mail een overzicht van de actuele rentestanden met daarbij de Rentebarometer, waarop je direct de trends en prognoses voor de rentestanden kan aflezen. Gebruik de actuele hypotheekrente als achtergrondinformatie bij het afsluiten van je hypotheek, of om te checken of je bestaande hypotheek nog wel up-to-date is. 

Aanmelden arrow_forward

 

Overig huizenmarkt nieuws per e-mail ontvangen?

Neem een abonnement op onze nieuwsbrief. Je ontvangt elke twee weken per e-mail informatie over de ontwikkelingen op de woningmarkt, de huizenprijzen en rentestanden. Zo blijf je altijd op de hoogte van alles wat je als (potentiële) huizenbezitter moet weten. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.

Aanmelden arrow_forward

Profiteren van de lage rentes

Wil je profiteren van één van deze historisch lage rentes? Zoek dan een vestiging bij jou in de buurt en kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Zoek vestiging arrow_forward