De Hypotheker in de media

Bekijk onze laatste persberichten en andere items waarmee wij in het nieuws zijn gekomen.

Persberichten

Michel van den Akker nieuwe directievoorzitter De Hypotheker (23-04-2019)

Michel van den Akker (52) wordt de nieuwe directievoorzitter van De Hypotheker. Hij neemt de verantwoordelijkheid over van Wytzejan de Jong die sinds januari 2016 directievoorzitter was. Van den Akker is algemeen directeur van Conneqt en verantwoordelijk voor de hypotheekmerken Hypotrust, IQWOON en Robuust. Conneqt is net als De Hypotheker, Quion en DMPM onderdeel van Blauwtrust groep. Zijn benoeming is onder voorbehoud van positieve toetsing door de AFM.

De Hypotheker en HomeQgo willen verduurzaming woningen versnellen (17-04-2019)

De Hypotheker introduceert de duurzaamheidsscan van HomeQgo op Hypotheker.nl waarmee huizenbezitters inzicht krijgen in het verduurzamen van hun woning. Met deze online tool kunnen zij in een mum van tijd een scan maken van hun huis en de best passende energiebesparende voorzieningen in kaart brengen. Zo krijgt de woningbezitter in één oogopslag een beeld van de besparing die dit maandelijks oplevert. Vervolgens geeft De Hypotheker een op maat gesneden advies over hoe deze maatregelen gefinancierd kunnen worden.

Fed en ECB hebben door lage inflatie geen haast om rente te verhogen (01-04-2019)

Onder invloed van de lage inflatie blijft de kortlopende hypotheekrente vrijwel stabiel tot begin 2020, verwacht De Hypotheker. Zo lijkt de Fed, de Amerikaanse centrale bank, voorlopig niet van plan deze rente te verhogen. Dit is mede het gevolg van onzekerheid over de vooruitzichten op economische groei in de Verenigde Staten. Twijfels die worden gevoed door het handelsconflict tussen de VS en China, evenals de groeivertraging in China en Europa. Vanwege de lage inflatie in de eurozone maakt de Europese Centrale Bank (ECB) eveneens geen haast met een renteverhoging. De Hypotheker verwacht hierdoor dat naast de kortlopende hypotheekrente ook de langlopende hypotheekrente voorlopig op het huidige lage niveau blijft.

Oudere persberichten


De Hypotheker in de media


De Hypotheek Index over de flinke toename in het aantal oversluiters op het RTL Z journaal
 
(12-04-2019)

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun hypotheek over te sluiten en te profiteren van de lage hypotheekrente. In 2018 zijn er 85 procent meer hypotheken overgesloten dan in het jaar ervoor. De nieuwe Hypotheek Index werd uitgebreid besproken in het RTL Journaal van vanochtend. Naast de vermelding op het RTL Z journaal werd het persbericht o.a. overgenomen door NU.nl.

Ons persbericht over de hypotheekrente op het RTL Z journaal (02-04-2019)

We brachten een persbericht uit over de hypotheekrente, die naar verwachting nog tot 2020 historisch laag zal blijven. Naast de vermelding op het RTL Z journaal werd het persbericht o.a. overgenomen door De Telegraaf.


Contact opnemen?

Voor persvragen of een interviewverzoek, kun je contact opnemen met onze persafdeling.

Carina Kloet: 010 242 8811

E-mail: pers@hypotheker.nl