De Hypotheker in de media

Bekijk onze laatste persberichten en andere items waarmee wij in het nieuws zijn gekomen.

Persberichten

Meer gemak bij hypotheekaanvraag met pilot De Hypotheker, Argenta en Aegon (8-8-2019) 

De Hypotheker start samen met geldverstrekkers Argenta en Aegon een proef waarmee zij hun klanten meer gemak en voorspelbaarheid gaan bieden rondom het aanvragen van de hypotheek. In de pilot kunnen klanten zelf documenten voor een hypotheekaanvraag verzamelen via de app van Ockto. 

Hypotheek Index: Steeds meer senioren roeren zich op woningmarkt 
(8-7-2019)

Steeds meer senioren gebruiken de overwaarde op hun huidige woning door een nieuwe woning te kopen. Hierdoor kunnen zij vaak profiteren van lagere maandlasten. In het tweede kwartaal van 2019 kochten 10,6 procent meer 55-plussers een nieuw huis in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar. 

ECB houdt tot 2020 vast aan lage rentetarieven vanwege lage inflatie
(27-6-2019)

Vanwege de aanhoudende lage inflatie verwacht De Hypotheker dat de Europese Centrale Bank (ECB) tot begin 2020 vasthoudt aan de huidige lage rentetarieven. Hoewel de Fed, de Amerikaanse centrale bank, tot voor kort aangaf de rente te willen verhogen, is zij van koers veranderd en geeft het signaal af dat de kortlopende rente mogelijk omlaag kan.

Zonnepanelen voor ruim helft huizenbezitters beste manier om huis te verduurzamen
(20-6-2019)

Sinds de introductie van de duurzaamheidsscan op Hypotheker.nl brachten al ruim 800 woningbezitters de best passende energiebesparende voorzieningen voor hun woning in kaart. Een ruime meerderheid, 56 procent, geeft als belangrijkste reden aan hun woonlasten te willen verlagen door het verduurzamen van hun huis. 

Michel van den Akker nieuwe directievoorzitter De Hypotheker
(23-04-2019)

Michel van den Akker (52) wordt de nieuwe directievoorzitter van De Hypotheker. Hij neemt de verantwoordelijkheid over van Wytzejan de Jong die sinds januari 2016 directievoorzitter was. Van den Akker is algemeen directeur van Conneqt en verantwoordelijk voor de hypotheekmerken Hypotrust, IQWOON en Robuust. Conneqt is net als De Hypotheker, Quion en DMPM onderdeel van Blauwtrust groep. Zijn benoeming is onder voorbehoud van positieve toetsing door de AFM.


Oudere persberichten


De Hypotheker in de media


Michel van den Akker op RTL Z (8 augustus 2019)

In Denemarken kun je een hypotheek afsluiten zonder rente te betalen. RTL Z vroeg aan onze algemeen directeur of dit scenario in Nederland ook mogelijk is. Lees het artikel.

Michel van den Akker en André Heidstra in Franchise Plus (juli 2019)


Onlangs werden onze nieuwe directeur Michel van den Akker en André Heidstra geïnterviewd door het tijdschrift Franchise+ over een nieuwe fase in onze franchiseformule. Ook franchisenemer Danielle Rabelink komt aan het woord. Bekijk het artikel.

Michel van den Akker op BNR Nieuwsradio (29 mei 2019)

Met één druk op de knop jezelf voor twee tot drie ton in de schuld steken. Directievoorzitter Michel van den Akker van De Hypotheker denkt dat het gros van zijn klanten daar niet op zit te wachten, en daarom is er een evolutie aanstaande. Hij is te gast in BNR Zakendoen. Beluister de uitzending.


Contact opnemen?

Voor persvragen of een interviewverzoek, kun je contact opnemen met onze persafdeling.

Carina Kloet: 010 242 8811

E-mail: pers@hypotheker.nl