De Hypotheker in de media

Bekijk onze laatste persberichten en andere items waarmee wij in het nieuws zijn gekomen.

Persberichten

Driekwart zelfstandig ondernemers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces (3-12-2019)

Drie op de vier zelfstandig ondernemers verwachten dat zij bij een hypotheekaanvraag over meer financiële middelen moeten beschikken dan mensen die in loondienst werken. Daarnaast is bijna driekwart ervan overtuigd dat het proces om een hypotheek af te sluiten lastiger is als zelfstandige. Wat ondernemers echter vaak niet weten, is dat de regels voor het krijgen van een hypotheek zijn versoepeld en dat zij al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek kunnen afsluiten.

Consument positief over online verzamelen van documenten voor hypotheekaanvraag
 (14-11-2019)

De Hypotheker is gestart met het gebruik van de Ockto-app. Met deze app kunnen klanten zelf de documenten die nodig zijn voor een hypotheekaanvraag via verschillende online bronnen verzamelen. Uit een peiling van De Hypotheker blijkt dat bijna twee derde van de potentiële huizenkopers positief staat tegenover het digitaal verzamelen van financiële gegevens via een app.

De Hypotheker breidt uit met drie nieuwe locaties (1-11-2019)

Op 1 november openden wij een nieuwe vestiging in Zeewolde. Eerder dit jaar zijn er nieuwe vestigingen geopend in Cuijk en Rosmalen. Door de uitbreiding telt ons landelijke netwerk op dit moment 180 locaties.

Veel tweeverdieners kunnen in 2020 minder lenen voor hypotheek (25-10-2019)

Als tweeverdieners er in 2020 niet in salaris op vooruitgaan, kunnen zij veel minder lenen dan nu. Dit terwijl het tweede inkomen bij tweeverdieners in 2020 voor 80 procent gaat meetellen in plaats van 70 procent dit jaar. Vooral huizenkopers die meer dan 30.000 per jaar verdienen, gaan er flink op achteruit. 

Menno Luiten Commercieel Directeur van De Hypotheker (10-9-2019)

Menno Luiten (46) is per september de nieuwe Commercieel Directeur van De Hypothekers Associatie, onderdeel van de Blauwtrust Groep. Samen met de per 1 mei jl. benoemde directievoorzitter Michel van den Akker, is Luiten verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de formule.Oudere persberichten


De Hypotheker in de media

Onderzoek van De Hypotheker op het NOS Journaal (25 november 2019)

Eenverdieners met een gemiddeld inkomen hebben het bijzonder lastig op de woningmarkt. Voor 150.000 euro kun je bijna nergens meer een huis kopen. Ons onderzoek over het aanbod koopwoningen voor mensen met een modaal inkomen werd besproken in alle NOS Journaals op 25 november (bekijk het fragment, vanaf 5:50). Ook stonden er artikelen op onder andere NOS.nl, AD.nl en Telegraaf.nl.  

De Hypotheker bij 'Kijkers aan Z' op RTL Z (22 november 2019)

Je bent gek als je nu nog een huis koopt op het hoogtepunt van de markt, zeggen sommigen. Maar is dat wel zo? Of kan je nu nog prima je slag slaan? Mark Hessel van De Hypotheker vertelt erover in het RTL Z programma Kijkers aan Z. Bekijk de video.

De Hypotheker in het RTL Nieuws: steeds meer oversluiters door lage hypotheekrentes (10 november 2019)

Door de lage hypotheekrente stappen steeds meer mensen over naar een andere hypotheek. Hypotheekadviseurs Klaas Ozinga en Mark Hessel vertellen erover in een artikel op RTLNieuws.nl. Ook kwamen zij aan het woord in de uitzending (vanaf minuut 4.45).

Directeur Michel van den Akker op BNR Nieuwsradio over de overspannen woningmarkt (8 oktober 2019)

De krapte in de woningmarkt breidt zich nu ook uit buiten de Randstad. In middelgrote steden als Haarlem, Zwolle en Eindhoven daalt het aantal gesloten hypotheken met ongeveer twintig procent. Onze directeur vertelde erover op BNR Nieuwsradio. Beluister het fragment.


Oudere vermeldingen in de media
Contact opnemen?

Voor persvragen of een interviewverzoek, kun je contact opnemen met onze persafdeling.

Carina Kloet: 010 242 89 22

E-mail: pers@hypotheker.nl