Wat doen de huizenprijzen?

Gemiddelde huizenprijs Nederland

Ben je benieuwd naar de ontwikkeling van de gemiddelde huizenprijs in Nederland? Wij hebben een praktisch overzicht voor je samengesteld waar goed de huizenprijzen in Nederland over de afgelopen jaren zichtbaar worden.
Vanaf 2013 is er sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen in Nederland. En die stijging duurt nu nog steeds voort. Toch zijn er per regio en per woningtype ook nog altijd grote verschillen te onderkennen. Bekijk op deze pagina in Nederland de huizenprijzen, zowel per provincie als in de grote steden.

Huizenprijzen Nederland: grafiek

Wil je de huizenprijzen van Nederland in een grafiek zien? Hieronder hebben we een aantal overzichten rondom de huizenprijs voor je samengesteld. Je vindt er gegevens over de gemiddelde koopsom van eengezinswoningen en appartementen in Nederland over de afgelopen drie maanden. De gegevens zijn afkomstig van het Kadaster en geven een goed beeld van de huidige huizenmarkt in Nederland en de historische huizenprijzen.

Appartementen

AantalKoopsomWijziging koopsom
Augustus 4451 € 382.565 +1,70%
September 4771 € 374.525 -2,10%
Oktober 4195 € 359.119 -4,30%

Eengezinswoningen

AantalKoopsomWijziging koopsom
Augustus 11954 € 469.980 -0,20%
September 12860 € 461.543 -1,80%
Oktober 10668 € 455.196 -1,40%

Waar stijgen de huizenprijzen het hardst?

Ben je benieuwd of de huizenprijzen dalen of juist stijgen in een bepaalde provincie? Of wil je weten waar de huizenprijzen het hardst omhoog schieten? Selecteer dan hieronder de provincie waar je de huizenprijs ontwikkeling van wilt zien.

Huizenprijzen per grote stad

Wil je weten wat de ontwikkeling van de huizenprijzen in de grote steden is? Kies dan hieronder de stad waar je de ontwikkeling van de huizenprijzen van wilt zien.

 

Huizenprijzen 2022

Handig natuurlijk al die huizenprijzen in grafieken per stad en gemeente. Maar in eerste instantie wel wat lastiger om ze goed met elkaar te vergelijken als ze zo opgesomd onder elkaar staan. Wil je direct inzicht in welke gemeente je het meeste huis voor je geld krijgt? Bekijk dan de prijzen per m2 per gemeente. Daar zie je als je kijkt naar de huizenprijzen van 2022 de top 25 van zowel de duurste als de goedkoopste gemeenten.

Ontwikkeling huizenprijzen: verwachting

Inmiddels weet je al wat meer over de historische huizenprijzen, de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en de huizenprijzen voor 2022. Maar het is ook interessant om alvast wat verder in de toekomst te kijken. Want was is voor 2023 en daarna de huizenprijs verwachting? Komt er een nog grote stijging van de huisprijzen, stabiliseert de markt zich of gaan de huizenprijzen zelfs dalen?

In 2021 stegen de huizenprijzen nog meer dan vooraf werd verwacht. Ook in 2022 wordt nog altijd een stijging verwacht, die wel lager is dan de stijging in 2021. Daar komt bij dat er ook nog maar heel weinig huizen te koop staan. Wel is er nog altijd behoorlijk wat vertrouwen in de woningmarkt, al komt dan met name door hoe verkopers daar tegenaan kijken. Een huis snel verkopen tegen een hele mooie prijs is tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

Stijging huisprijzen en zelf een huis kopen

Ben je huizen aan het bezichtigen en ben je benieuwd naar jouw financiële mogelijkheden? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker.

Benieuwd naar de waarde van je eigen woning of de waarde van het huis dat je op het oog hebt? Bereken het met onze Woningwaardemeter!
Heb je een huis op het oog en wil je je hypotheek regelen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek op een vestiging bij jou in de buurt.

Zoek vestiging arrow_forward