Huizenprijzen Friesland

Huizenmarkt Friesland

Net als in de rest van Nederland de gemiddelde woningprijzen binnen de huizenmarkt in Friesland de afgelopen jaren flink gestegen. Zoek je naar een koopwoning in Friesland of onderzoek je de mogelijkheden om je huis of appartement in Friesland te verkopen? Laat je dan eerst goed informeren over de ontwikkeling van de huizenprijzen in Friesland. In de onderstaande grafieken zie je meteen hoe het met de gemiddelde verkoopprijzen van huizen in deze provincie gesteld is. Zo zie je hoe de huizenprijzen in Friesland zich de afgelopen tijd ontwikkeld hebben en wat dat vervolgens betekende voor de Friese woningmarkt. 

Huizenprijzen Friesland 2024: grafiek

De volgende grafieken tonen duidelijk aan wat de laatste drie maanden de gemiddelde prijs was van huizen die in Friesland werden verkocht. Deze cijfers komen van het Kadaster en de grafieken geven meteen een goed beeld van de huizenmarkt in Friesland. Daarnaast zijn ook de historische huizenprijzen van Friesland van de afgelopen 25 jaar zichtbaar. En je voelde het vast al een beetje aankomen: de gemiddelde huizenprijs in Friesland is de afgelopen 25 jaar behoorlijk gestegen.

Appartementen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
Februari 59 € 262.062 -8,40%
Maart 78 € 271.739 +3,60%
April 62 € 285.224 +4,70%

Eengezinswoningen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
Februari 452 € 349.290 -1,30%
Maart 530 € 356.795 +2,10%
April 486 € 339.962 -5,00%

Appartementen

Eengezinswoningen


Huizenmarkt Friesland: zelf een huis kopen?

Van plan om zelf een huis te kopen in Friesland en wil je je financiële mogelijkheden weten? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

Zou je daarnaast ook willen profiteren van deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Friesland.


Voor inzicht in de waarde van je eigen woning of juist van een huis dat je op het oog hebt, maak je slim gebruik van onze Woningwaardemeter
 

Hoe zit het met de huizenprijzen in andere provincies?

Wil je ook weten wat de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere provincies zijn? Bezoek dan de pagina’s hieronder en zie hoe het per provincie gesteld is met de woningprijzen:


Bekijk ook de gemiddelde huizenprijzen in heel Nederland.