Huizenprijzen Groningen

Huizenmarkt Groningen

Procentueel steeg de gemiddelde woningprijs in de provincie Groningen de afgelopen jaren behoorlijk, zoals ook in de rest van Nederland zichtbaar was. Wil je een woning in Groningen gaan kopen of ben je juist van plan om je huis of appartement in Groningen te verkopen? Kijk dan vooraf goed naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in Groningen. Een goede start is om bijvoorbeeld de onderstaande grafieken te bekijken. Daarin zie je direct hoe het gesteld is met de gemiddelde huizenverkoopprijzen in Groningen. Ook geeft het je inzicht in de ontwikkeling van de huizenprijzen door de jaren heen en wat de invloed de laatste drie maanden was op de woningmarkt in Groningen.  

Huizenprijzen Groningen 2024: grafiek

De volgende grafieken tonen de gemiddelde verkoopprijs van woningen in de afgelopen maanden in Groningen. De cijfers komen van het Kadaster en de grafieken scheppen een duidelijk beeld van de huizenmarkt in Groningen. Je ziet ook eenvoudig de ontwikkeling van de historische huizenprijzen van Groningen in pakweg de afgelopen 25 jaar.

Appartementen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
Februari 113 € 263.868 -4,30%
Maart 125 € 263.975 0%
April 145 € 263.132 -0,30%

Eengezinswoningen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
Februari 308 € 350.065 +0,10%
Maart 356 € 341.282 -2,60%
April 369 € 356.049 +4,10%

Appartementen

Eengezinswoningen


Huizenmarkt Groningen: zelf een huis kopen?

Wil je zelf een huis kopen in Groningen en ben je benieuwd naar je financiële mogelijkheden? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

Zou je daarnaast ook willen profiteren van deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Groningen.


Voor inzicht in de waarde van je eigen woning of juist van een huis dat je op het oog hebt, maak je slim gebruik van onze Woningwaardemeter
 

Hoe zit het met de huizenprijzen in andere provincies?

Wil je ook weten wat de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere provincies zijn? Bezoek dan de pagina’s hieronder en zie hoe het per provincie gesteld is met de woningprijzen:


Bekijk ook de gemiddelde huizenprijzen in heel Nederland.