Hypotheekrente vergelijken | Vind de laagste hypotheekrente

In dit overzicht vind je de actuele hypotheekrente van de ruim 40 hypotheekverstrekkers die wij in ons aanbod hebben. Zo kun je de huidige hypotheekrente goed vergelijken. De rentestanden worden dagelijks bijgewerkt. Zo weet je zeker dat je op de hoogte bent van de meeste actuele hypotheekrentes.

Ben je benieuwd wat de rente van de hypotheek in de komende periode gaat doen? Om de week delen onze drie financiële experts hun renteverwachtingen in de rentebarometer

Hypotheekrente vergelijken? Bekijk het actuele hypotheekrente-overzicht

Rentetarieven laatst bijgewerkt op 27-05-2024

Actuele rentestanden per e-mail ontvangen?

Benieuwd naar de beste rente voor jouw hypotheek? Met ons rentestandenabonnement ontvang je wekelijks per e-mail een overzicht van de huidige hypotheekrente met daarbij de Rentebarometer, waarop je direct de trends en prognoses voor de rentestanden kan aflezen. Daarnaast kun je je aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief, met het laatste nieuws over de huizenmarkt.

Aanmelden rentestandenabonnement

 

Veelgestelde vragen over hypotheekrente

Hoe filter je de hypotheekrentes?

open-item

De filters boven het bovenstaande overzicht helpen je om uit te komen bij de rente voor jouw hypotheek. Kies eerst het type hypotheek waarvan je de huidige hypotheekrente wilt weten, bijvoorbeeld annuïteiten, lineair of aflossingsvrij. Daarna filter je op de rentevaste periode. Je selecteert dan of je de hypotheekrente 30 jaar vast, 20 jaar vast of misschien wel 10 jaar vast wilt zetten. Tot slot selecteer je het rentetarief en het type bouw. Zo kun je van de verschillende geldverstrekkers de hypotheekrente vergelijken.

Wat is een rentevaste periode?

open-item

Het rentepercentage voor jouw hypotheek kun je voor verschillende rentevaste perioden vastzetten. Dit kan variëren van een maand tot 30 jaar. Bij een korte looptijd betaal je meestal een lagere rente voor de hypotheek en bij een langere looptijd betaal je een hogere rente. Bij een langere looptijd heb je meer zekerheid voor je maandelijkse lasten.

Wat is hypotheekrenteaftrek?

open-item

Hypotheekrenteaftrek betekent dat je betaalde hypotheekrente in mindering brengt op je bruto inkomen, waardoor je uiteindelijk minder inkomstenbelasting betaalt. De rente die je betaalt voor je hypotheek is onder bepaalde voorwaarden maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

Wat is rentemiddeling?

open-item

Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevaste periode open. Je krijgt vervolgens een nieuwe rentevaste periode waarbij je hypotheekrente een gemiddelde is van je huidige rente en de actuele rente.