Hypotheekrente vergelijken - vind de laagste hypotheekrente

In dit overzicht vind je de actuele hypotheekrente van de ruim veertig hypotheekverstrekkers die bij De Hypotheker op het schap liggen. Zo kun je de hypotheekrente goed vergelijken. De rentestanden worden dagelijks bijgewerkt. Zo weet je zeker dat je op de hoogte bent van de meeste actuele hypotheekrentes. Ben je benieuwd wat de rente in de komende periode gaat doen? Om de week delen onze drie financiële experts hun renteverwachtingen in de rentebarometer

Actuele rentestanden per e-mail ontvangen?

Met ons rentestandenabonnement ontvang je wekelijks per e-mail een overzicht van de actuele rentestanden met daarbij de Rentebarometer, waarop je direct de trends en prognoses voor de rentestanden kan aflezen. Daarnaast kun je je aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief, met het laatste nieuws over de huizenmarkt.

Aanmelden rentestandenabonnement arrow_forward Aanmelden nieuwsbrief arrow_forward

Veelgestelde vragen over hypotheekrente

 • Wat is een rentevaste periode?

  Het rentepercentage voor jouw hypotheek kun je voor verschillende rentevaste perioden vastzetten. Dit kan variëren van een maand tot 30 jaar. Bij een korte looptijd betaal je meestal een lagere rente en bij een langere looptijd betaal je een hogere rente. Bij een langere looptijd heb je meer zekerheid voor je maandelijkse lasten.

  Lees meer arrow_forward
 • Wat is hypotheekrenteaftrek?

  Hypotheekrenteaftrek betekent dat je betaalde hypotheekrente in mindering brengt op je bruto inkomen, waardoor je uiteindelijk minder inkomstenbelasting betaalt. De rente die je betaalt voor je hypotheek is onder bepaalde voorwaarden maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar.

  Lees meer arrow_forward
 • Wat is rentemiddeling?

  Bij rentemiddeling breek je je huidige rentevaste periode open. Je krijgt vervolgens een nieuwe rentevaste periode waarbij je hypotheekrente een gemiddelde is van je huidige rente en de actuele rente.

  Lees meer arrow_forward

Actuele rentestanden - dagelijks bijgewerkt

Bereken ook je maandlasten arrow_forward

Ben je benieuwd naar de actuele hypotheekrente? De Hypotheker heeft een overzicht van de hypotheekrente van bijna alle Nederlandse aanbieders. De rentestanden worden elke dag bijgewerkt. Je kunt je ook inschrijven voor ons rentestandenabonnement.

Wat zijn de hypotheekrente verwachtingen?

Wil jij alles weten over de verwachte hypotheekrentes? Onze experts vertellen jou wat zij voorspellen voor de kortlopende en langlopende rentes.

Wat klanten van ons vinden

Onze klanten zijn tevreden. De Hypotheker wordt beloond met een 8.9/10 op basis van 2379 Klantenvertellen beoordelingen.