Goedkoopste en duurste gemeenten Nederland in 2021

In Nederland zijn er enorme verschillen in huizenprijzen. Met hetzelfde budget koop je in Amsterdam een leuk appartement en op het platteland van Groningen een vrijstaande woning. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Maar wat zijn de duurste gemeenten van Nederland in 2021? Ofwel, waar krijg je nu het meeste huis voor je geld?

Huisje op toren van geld
Ben je op zoek naar een (andere) woning, zorg dan dat je weet hoe de huizenmarkt ter plaatse zich ontwikkelt. Zo kun je de prijs van een woning beter beoordelen. We houden dan ook een overzicht voor je bij met de ontwikkeling van huizenprijzen in Nederland. Het zal je niet verbazen dat de afgelopen jaren er op de meeste plekken een flinke stijging van de huizenprijzen per gemeente heeft plaatsgevonden.


Goedkoopste en duurste gemeenten in Nederland

We zetten hieronder de top 25 duurste gemeenten van Nederland en de top 25 goedkoopste gemeenten van Nederland voor je op een rijtje. We hanteren daarbij de gemiddelde vierkantemeterprijs. Deze cijfers werken we maandelijks bij.


Huizenprijzen per gemeente

Je ziet het: de huizenprijzen per gemeente lopen in Nederland behoorlijk uiteen. Het hangt voor een groot deel af van de populariteit van een bepaalde gemeente om in te wonen en de mogelijkheden die de gemeente je te bieden heeft. Het kan geen kwaad om voordat je een huis wilt gaan kopen, goed uit te zoeken of de gemeente die je op het oog hebt wel een verstandige keuze is. Zeker in de huidige tijd waarbij het vaak al lastig is om überhaupt een huis te vinden. Als je dan ook nog eens de hoofdprijs zou moeten betalen (waarvoor je budget misschien niet toereikend is), loont het altijd de moeite om ook andere gemeenten in je huizenzoektocht mee te nemen.