Einde rentevaste periode: kies jouw beste deal!

Komt het einde van de rentevaste periode van jouw hypotheek in zicht? Dat is goed nieuws! Meestal is dit hét moment dat je kosteloos je hypotheek kunt aanpassen en dat kan schelen in jouw maandlasten. 

Je ontvangt uiterlijk 3 maanden voordat jouw rentevaste periode eindigt een nieuw rentevoorstel van je hypotheekverstrekker. Je kunt dit voorstel accepteren, maar het is veel slimmer om jouw hypotheek nog eens kritisch onder de loep te nemen. Het einde van een rentevaste periode biedt je namelijk meestal de kans om zonder boete je hypotheek te wijzigen of over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. En dat kan jou financieel voordeel opleveren!

Einde rentevaste periode, en nu? 

 • Bekijk je huidige situatie kritisch
  Er is een grote kans dat jouw persoonlijke situatie in de afgelopen jaren is veranderd. Kinderen, samenwonen of wellicht een andere baan, kunnen ervoor zorgen dat jouw hypotheek niet meer optimaal aansluit bij jouw wensen. Bekijk kritisch of je huidige hypotheekvorm nog bij jou past of dat je deze beter kan wijzigen.
 • Vergelijk aanbieders
  Jouw hypotheekverstrekker zal je een verlengingsvoorstel doen. Wees slim en wacht dit voorstel niet af, maar verdiep je alvast in mogelijkheden bij andere geldverstrekkers. Misschien krijg je ergens anders wel een beter aanbod.
 • Check de rentestanden
  Houd de actuele hypotheekrentes in de gaten. De beslissing voor een nieuwe rentevaste periode hangt niet alleen af van je financiële situatie, maar ook van de verwachtingen van de renteontwikkeling. Gebruik de actuele rentestanden om jouw beste deal te vinden. Altijd als eerste op de hoogte zijn wanneer de rentestand veranderd? Meld je gratis aan voor het rentestand abonnement en ontvang wekelijks een mail met de actuele rentestanden en –ontwikkelingen. 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Het is natuurlijk zonde om financieel voordeel te laten lopen. Loopt jouw rentevaste periode af, dan kan het alleen behoorlijk lastig zijn om zelf te bepalen of het wijzigen van je hypotheek of oversluiten naar een andere aanbieder voor jou gunstig is. Om je te helpen de juiste beslissing te nemen, kunnen wij je deskundig en onafhankelijk advies geven. 

Wat doen we voor jou:

 • We vergelijken het rentevoorstel van jouw hypotheekverstrekker met de aanbiedingen van andere hypotheekverstrekkers.
 • We bekijken of je huidige hypotheekvorm nog steeds de beste keuze is.
 • We zoeken uit welke rentevaste periode op dit moment bij je past.
 • We gaan na of je kosteloos weg kan bij je huidige hypotheekverstrekker.
 • Mocht je besluiten over te stappen, dan regelen we dit onmiddellijk voor je.

Blijkt dat het voorstel van je huidige hypotheekverstrekker een prima aanbod is, dan vertellen we je dat ook. Zo neem je altijd met een gerust hart de juiste beslissing.