De maandlasten van je hypotheek berekenen

Eenvoudig de maandlasten van je hypotheek berekenen? Met onze handige hypotheeklastencalculator weet je binnen een minuut hoeveel je kwijt bent aan je hypotheek.

Bereken je maandlasten

Wat is je hypotheekbedrag?
Berekenen
Hypotheekrenteaftrek
  • Altijd in de buurt

    Met meer dan 180 vestigingen zitten we altijd bij je in de buurt.

  • De grootste vergelijking

    Met onze online hypotheekberekening vergelijk je meer dan 40 aanbieders en dus ook je eigen bank.

  • Ruim 35 jaar ervaring

    Sinds 1985 hebben onze ervaren adviseurs ruim 1 miljoen mensen aan hun (t)huis geholpen.

Wat worden je netto maandlasten?

Als je een mooi huis hebt gezien, dan wil je natuurlijk weten hoeveel geld je per maand kwijt bent aan de hypotheek. Met deze handige online rekentool kun je snel het maandbedrag van je hypotheek berekenen. We vergelijken alle aanbieders en tonen je de beste deal. Je daadwerkelijke hypotheek hangt ook af van de hypotheekvorm.

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. In het begin van de looptijd betaal je vooral veel rente en naarmate de hypotheek vordert ga je meer aflossen.

Meer informatie over de annuïteitenhypotheek

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. De rente die je betaalt wordt steeds lager, waardoor je maandelijkse lasten afnemen.

Meer informatie over de lineaire hypotheek
09 Checklist Stappenplan@4X

Wil je meer dan alleen je hypotheek en maandlasten berekenen?

Nu je de maandelijkse hypotheeklasten hebt kunnen berekenen, wil je misschien meer weten. De Hypotheker biedt je een aantal handige overzichten om je goed voor te bereiden op het afsluiten van een hypotheek.

Meer lezen

Wat is nu de actuele hypotheekrente?

open-item

Check onze rentestanden voor het meest actuele renteoverzicht van 40 aanbieders.

Hypotheekrenteverwachting

open-item

Benieuwd naar de renteontwikkeling? Onze rente-experts delen tweewekelijks hun verwachtingen over de hypotheekrente.

Wat doen onze hypotheekadviseurs?

open-item

Ben je klaar voor een gesprek met een hypotheekadviseur? Lees wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen en maak direct een afspraak.

Wat betaal je ons?

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je ons betaalt voor onze dienstverlening. Het eerste intakegesprek op de vestiging is vrijblijvend en voor onze rekening. Besluit je vervolgens je hypotheek te regelen via De Hypotheker, dan gelden onderstaande richtprijzen. De prijzen zijn gebaseerd op één aanvrager.
Eerste huis kopen
€ 2.495
Volgende woning
€ 3.095
Huis kopen als ondernemer
€ 2.995
Uit elkaar gaan
€ 3.795
Verduurzamen
€ 2.495
Verbouwen
€ 2.495
Overwaarde benutten
€ 2.495
Hypotheek oversluiten
€ 2.995

Veelgestelde vragen over een huis kopen

Als je eenmaal weet dat je je droomhuis kunt kopen, begint het pas. Onze klanten stellen vaak deze vragen aan ons.

Waaruit bestaan de totale maandlasten van mijn hypotheek?

open-item

Bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek bestaan de hypotheeklasten uit twee onderdelen: hypotheekrente en aflossing van de hypotheek. Bij andere hypotheekvormen die in het verleden veel werden afgesloten, zet het anders met de hypotheekkosten. Zo leg je bij een (bank)spaarhypotheek maandelijks geld in op een spaarrekening of premie en los je pas aan het eind van je looptijd af. Ook bij een aflossingsvrije hypotheek is tussentijds aflossen niet verplicht en betaal je maandelijks alleen hypotheekrente. Er is dan dus geen sprake van een hypotheek afbetaling gedurende de looptijd

Hoe weet ik met hoeveel maandlasten ik te maken krijg?

open-item

Met onze maandlastenberekening bereken je binnen enkele minuten hoeveel de netto en bruto maandlasten van je hypotheek worden, oftewel hoeveel je per maand moet betalen aan je hypotheek. Onze adviseurs kunnen je helpen de rest van je financiële situatie in kaart te brengen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat voor maandlasten heb ik naast mijn hypotheeklasten?

open-item

Als huiseigenaar heb je iedere maand te maken met bepaalde vaste lasten. Je kunt hierbij denken aan woningverzekeringen (inboedel- en opstalverzekering), gemeentelijke heffingen (zoals ozb en afvalstoffenheffing), en gas, water, licht en internet. Maak je onderdeel uit van een VvE, dan betaal je daar ook maandelijks een bijdrage aan.

Wat is het verschil tussen bruto en netto maandlasten?

open-item

Wat zijn bruto maandlasten?

Bruto hypotheeklasten zijn het maandbedrag dat je betaalt aan je hypotheekverstrekker. De bruto hypotheek bestaat uit de maandelijkse aflossing en de rente. 

 

Wat zijn netto maandlasten?

Je netto hypotheeklasten zijn de maandelijkse kosten van jouw hypotheek, rekening houdend met het belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek. Het netto hypotheekbedrag is dus lager dan het bruto maandbedrag.