De maandlasten van je hypotheek berekenen

maandlasten-hypotheek-berekenen-stel-met-laptop
Eenvoudig de maandlasten van je hypotheek berekenen? Met onze handige berekening weet je binnen een minuut hoeveel je kwijt bent aan je hypotheek.

Wat worden je netto maandlasten?

Als je een mooi huis hebt gezien, dan wil je natuurlijk weten hoeveel geld je per maand kwijt bent aan de hypotheek. Met deze handige online rekentool kun je snel het maandbedrag van je hypotheek berekenen. We vergelijken alle aanbieders en tonen je de beste deal. Je daadwerkelijke hypotheek hangt ook af van de hypotheekvorm.
Hypotheekvormen

Annuïteitenhypotheek

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandelijkse som van rente plus aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. In het begin van de looptijd betaal je vooral veel rente en naarmate de hypotheek vordert ga je meer aflossen.

Lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. De rente die je betaalt wordt steeds lager, waardoor je maandlasten afnemen.
Wil je meer dan alleen je hypotheek en maandlasten berekenen?

Nu je weet de maandelijkse hypotheeklasten hebt kunnen berekenen, wil je misschien meer weten. De Hypotheker biedt je een aantal handige overzichten om je goed voor te bereiden op het afsluiten van een hypotheek.

Meer lezen

Wat is nu de actuele hypotheekrente?

open-item
Check onze rentestanden voor het meest actuele renteoverzicht van 40 aanbieders.

Hypotheekrenteverwachting

open-item
Benieuwd naar de renteontwikkeling? Onze rente-experts delen tweewekelijks hun verwachtingen over de hypotheekrente.

Wat doen onze hypotheekadviseurs?

open-item
Ben je klaar voor een gesprek met een hypotheekadviseur? Lees wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen en maak direct een afspraak.

Veelgestelde vragen over een huis kopen

Als je eenmaal weet dat je je droomhuis komt kopen, begint het pas. Onze klanten stellen vaak deze vragen aan ons.

Waaruit bestaan de maandlasten van mijn hypotheek?

open-item
Bij een annuïteiten- of lineaire hypotheek bestaan de maandlasten uit twee onderdelen: hypotheekrente en aflossing van de hypotheek. Bij andere hypotheekvormen die in het verleden veel werden afgesloten, is dit anders. Zo leg je bij een (bank)spaarhypotheek maandelijks geld in op een spaarrekening of premie en los je pas aan het eind van je looptijd af. Ook bij een aflossingsvrije hypotheek is tussentijds aflossen niet verplicht en betaal je maandelijks alleen hypotheekrente.

Hoe weet ik met hoeveel maandlasten ik te maken krijg?

open-item
Met onze maandlastenberekening bereken je binnen enkele minuten hoeveel de netto en bruto maandlasten van je hypotheek worden. Onze adviseurs kunnen je helpen de rest van je financiële situatie in kaart te brengen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat voor maandlasten heb ik naast mijn hypotheeklasten?

open-item
Als huiseigenaar heb je iedere maand te maken met bepaalde vaste lasten. Je kunt hierbij denken aan woningverzekeringen (inboedel- en opstalverzekering), gemeentelijke heffingen (zoals ozb en afvalstoffenheffing), en gas, water, licht en internet. Maak je onderdeel uit van een VvE, dan betaal je daar ook maandelijks een bijdrage aan.
Bepaal zelf hoe je jouw hypotheek regelt
Bij ons bepaal je zelf hoe je jouw hypotheek regelt. Wil je zelf online en voordelig aan de slag? Of heb je liever extra hulp van één van onze 400 ervaren adviseurs? Je sluit bij ons je hypotheek af op jouw manier.
Zelf online regelen
Richtprijs 1.495,-
Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Regel je hypotheek online waar en wanneer je zelf wilt
Één face-to-face gesprek
Op te schalen naar volledige ontzorging
Samen met een adviseur
Richtprijs 2.495,-
Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Je bepaalt zelf in welke mate je gebruik maakt van onze online tools
Meerdere face-to-face-gesprekken
Op te schalen naar volledige ontzorging