Advieswijzer

Jazeker: bij De Hypotheker krijg je onafhankelijk advies. Het productaanbod van De Hypotheker voldoet aan de drie pijlers van de Advieswijzer: ongebonden, vergelijkend en persoonlijk advies. Op deze pagina lees je meer over de Advieswijzer.

 

Onafhankelijkadvies Rgb

Wat is onafhankelijk advies?

Onafhankelijk advies: je hoort de term vaak voorbijkomen maar wat is het nu precies? Bij onafhankelijk advies krijg je advies waarbij gegarandeerd jouw belang voorop staat. Maar hoe kies je een hypotheekadviseur die echt onafhankelijk is? Om jou hierbij te helpen, hebben de vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens in Nederland Advieswijzer ontwikkeld. Advieswijzer bestaat uit drie voorwaarden waaraan onafhankelijk advies moet voldoen. Deze voorwaarden worden weergegeven door iconen. Zo kun jij in één oogopslag zien of de door jou gekozen adviseur echt onafhankelijk is!

Hypotheek afsluiten bij bank of tussenpersoon?

Bij het afsluiten van een hypotheek kan het een groot verschil maken via welke financieel dienstverlener jouw productaanbod aangeboden wordt. Zo geven veel financiële partijen wel persoonlijk advies maar vergelijken ze slechts een (zeer) beperkt deel van alle hypotheken die in de markt worden aangeboden. Ook kan er sprake zijn van financiële banden of contractuele afspraken. Hierdoor is er geen onafhankelijk productaanbod. Een adviseur bij een bank, of een adviseur met een beperkt aanbod van geldverstrekkers, zal je immers niet wijzen op een beter alternatief elders. 

De voordelen van onafhankelijk advies

Een onafhankelijk adviseur biedt een productaanbod dat ongebonden is en vergelijkt een groot aantal aanbieders met elkaar. Dat is voor jou gunstig, want zo weet je zeker dat je een hypotheek met passende voorwaarden en een gunstige rente afsluit. En het levert nog een extra voordeel op, want de vergelijking door een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je over de gehele looptijd van je hypotheek een aardig bedrag schelen. 

Daarnaast is het advies van een onafhankelijk adviseur altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Jouw (woon)wensen en toekomstplannen worden meegenomen in het advies. Je bepaalt zelf hoe je dit advies ontvangt. Dit kan via een persoonlijk gesprek bij je adviseur of bij jou thuis. Maar ook telefonisch, via een digitale omgeving of een combinatie van deze kanalen. 

Voldoet de door jouw gekozen adviseur aan onderstaande drie voorwaarden? Gefeliciteerd! Dan heb je te maken met een onafhankelijk hypotheekadviseur! 

Persoonlijk advies

Heb je advies ontvangen over het gekozen product?

Als je dit icoon ziet, ben je geadviseerd door jouw financieel dienstverlener via persoonlijk contact,

telefonisch, een digitale omgeving of een combinatie van kanalen. De adviseur heeft je een concrete aanbeveling gedaan, waarbij de uiteindelijke keuze uiteraard bij jou ligt.

 

Uitgebreide vergelijking

Zijn producten en aanbieders voor je vergeleken?

Met dit icoon weet je dat er voor jou een aantoonbare vergelijking van minimaal 30 alternatieven van soortgelijke hypotheekproducten van andere aanbieders op tarief en voorwaarden is gemaakt.

  

Ongebonden dienstverlener

Is  jouw dienstverlener ongebonden?

Dit icoon geeft aan dat jouw dienstverlener een zelfstandige organisatie is. Er zijn geen financiële-, productie-, eigendoms- of zeggenschapsbelangen met geldverstrekkers of verzekeraars, die van invloed kunnen zijn op het advies of de vergelijking die je van jouw dienstverlener hebt ontvangen.

Alle iconen komen samen in het overkoepelend icoon dat staat voor onafhankelijk advies. Je vindt dit icoon terug bij onafhankelijke dienstverleners die gebruik maken van de Advieswijzer. Met onafhankelijk advies weet je zeker dat je een productaanbod hebt ontvangen waarbij jouw belang voorop staat!

 

Bekijk de video over Advieswijzer