Ik ga een volgende woning kopen

Krijg inzicht in je mogelijkheden

Als je leven verandert, veranderen ook je woonwensen. Misschien wil je groter gaan wonen, of juist kleiner. Wat je redenen ook zijn: van de ene naar de andere koopwoning verhuizen, begint met inzicht in je financiële situatie. 

  • We laten zien wat je financiële mogelijkheden zijn

  • We zetten je huidige maandlasten af tegen de nieuwe

  • We  adviseren je of je hypotheek oversluiten of aanpassen een verstandige keuze voor je is

  • We adviseren je over de optimale hypotheek tegen de scherpste prijs

  • We regelen het afsluiten van je hypotheek en de bijbehorende verzekeringen

Zo verkoop je je huidige woning makkelijker

Wel of geen makelaar?
Bedenk of je een makelaar in de arm neemt of je huis zelf verkoopt. Een makelaar neemt je zorgen uit handen, maar brengt ook kosten met zich mee. Heb je genoeg verstand van zaken, of vertrouw je de verkoop van je huis liever toe aan een specialist?

Weet wat je huis waard is
Als je je huis wilt verkopen, is het goed om te weten wat het in de huidige woningmarkt opbrengt. Je kunt dit laten berekenen door een makelaar, maar je kunt ook zelf aan de slag met onze handige woningwaardemeter.

Doorverhuizen? Profiteer van deze tips

Zet internet eerder in
De meeste mensen gaan pas online als ze zelf een nieuwe woning zoeken. Maak het de koper van jouw huis net zo makkelijk, bijvoorbeeld door een bezichtiging meteen in te kunnen plannen. Zorg ook voor een goede eerste indruk dankzij professionele foto's en scherpe teksten.

Is je huis klaar voor bezoek?
Ruim je huis netjes op en voer kleine reparaties alvast uit. Overweeg om een woningstylist in te huren, deze geeft je huis een nog betere uitstraling.

Hoeveel kan ik lenen

Wat is jouw woning waard?

Woningwaardemeter

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning vast te stellen. Je kunt het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Het voordeel is wel dat je het taxatierapport later ook kunt gebruiken bij de aanvraag van een eventuele hypotheek.

Je kunt ook op een eenvoudige manier zelf de waarde van een woning berekenen met de Woningwaardemeter.


Infographic Volgende woning kopen

Infogr Doorstromers (1)

Actualiteit en volgende woning kopen

Wat speelt er op de woningmarkt?

Wij houden het nieuws over wonen, hypotheken en andere financiële onderwerpen scherp voor je in de gaten. In begrijpelijke taal vertellen we je wat er speelt op financieel gebied. En verandert de regelgeving, dan leggen we je uit wat dit voor jou als huizenkoper of -bezitter betekent.