Ik ga een volgende woning kopen

Verhuizen: nu nog de hypotheek, hoe zat dat ook alweer?

Als je leven verandert, veranderen ook je woonwensen. Het is tijd voor je volgende huis. Weet jij nog precies hoe het zit rondom hypotheken? Er is namelijk veel veranderd. Zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Check of jij goed op de hoogte bent met de Groter Wonen Check en sta stil bij de volgende vragen:

Groter Wonen Check 

 

Voor het beantwoorden van deze en andere vragen op basis van jouw persoonlijke situatie staan onze deskundige adviseurs voor je klaar!

Een volgende woning op het oog? Weet wat er met je huidige hypotheek mogelijk is.

De Hypotheker regelt alles rond je hypotheek en je volgende huis.

Maak een afspraak of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Maak een afspraak

Zo verkoop je je huidige woning makkelijker

Wel of geen makelaar?
Bedenk of je een makelaar in de arm neemt of je huis zelf verkoopt. Een makelaar neemt je zorgen uit handen, maar brengt ook kosten met zich mee. Heb je genoeg verstand van zaken, of vertrouw je de verkoop van je huis liever toe aan een specialist?

Weet wat je huis waard is
Als je je huis wilt verkopen, is het goed om te weten wat het in de huidige woningmarkt opbrengt. Je kunt dit laten berekenen door een makelaar, maar je kunt ook zelf aan de slag met onze handige woningwaardemeter.

Doorverhuizen? Profiteer van deze tips

Zet internet eerder in
De meeste mensen gaan pas online als ze zelf een nieuwe woning zoeken. Maak het de koper van jouw huis net zo makkelijk, bijvoorbeeld door een bezichtiging meteen in te kunnen plannen. Zorg ook voor een goede eerste indruk dankzij professionele foto's en scherpe teksten.

Is je huis klaar voor bezoek?
Ruim je huis netjes op en voer kleine reparaties alvast uit. Overweeg om een woningstylist in te huren, deze geeft je huis een nog betere uitstraling.

Ontvang per e-mail de actuele rentes

Blijven de hypotheekrentes zo laag? Of gaan ze binnenkort omhoog? Blijf op de hoogte en neem een gratis rentestanden abonnement.

Gebruik de actuele hypotheekrente als achtergrondinformatie bij het afsluiten van je hypotheek, of om te checken of je bestaande hypotheek nog wel up-to-date is.

 En bekijk de renteverwachtingen

  • Ontvang wekelijks een overzicht van de actuele hypotheekrentes
  • Bekijk de Rentebarometer, met de trends en prognoses voor de rentestanden
  • Lees de verwachtingen voor de rentes van onze experts. 

Meld je aan voor een gratis rentestandenmailing

Wat is jouw woning waard?

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een woning vast te stellen. Je kunt het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Het voordeel is wel dat je het taxatierapport later ook kunt gebruiken bij de aanvraag van een eventuele hypotheek.

Je kunt ook op een eenvoudige manier zelf de waarde van een woning berekenen met de Woningwaardemeter.


Infographic Volgende woning kopen

Infogr Doorstromers (1)

Actualiteit en volgende woning kopen

Wat speelt er op de woningmarkt?

Wij houden het nieuws over wonen, hypotheken en andere financiële onderwerpen scherp voor je in de gaten. In begrijpelijke taal vertellen we je wat er speelt op financieel gebied. En verandert de regelgeving, dan leggen we je uit wat dit voor jou als huizenkoper of -bezitter betekent.