Blog Blog

Doorstromen op de woningmarkt: het verhaal van Sjoerd en Lotte

Sjoerd (35) en Lotte (32) zijn na de komst van hun zoontje Mads (3) verhuisd vanuit een appartement in het centrum van Rotterdam naar een ruime hoekwoning in een rustige straat in Bergschenhoek (een dorp ten noorden van Rotterdam). Terwijl ze nu genieten van een grote tuin en eigen parkeergelegenheid, zijn hun maandlasten afgenomen. Hoe ze dat geregeld hebben, vertellen ze je graag.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 30/11/2021
Screenshot Sjoerd En Lotte

"Toen we ons eerste huis kochten in 2015, lag de hypotheekrente nog een stuk hoger dan nu. Omdat we in een appartement woonden, betaalden we maandelijks ook een fors bedrag aan de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Toen we in 2019 onze huidige woning in Bergschenhoek kochten, lag de rente erg laag. Ook namen we een flinke overwaarde mee vanuit de verkoop van ons appartement. Bovendien betalen we in onze nieuwe woning geen VvE-kosten meer en is ook een dure parkeervergunning niet meer nodig omdat we drie eigen parkeerplaatsen hebben. Door dit alles zijn we nu iedere maand tientallen euro's goedkoper uit dan destijds in Rotterdam."

Verhuizen en toch lagere maandlasten

Een verhuizing naar een grotere woning met betere voorzieningen hoeft dus niet altijd te betekenen dat je maandlasten stijgen, zeker niet met de huidige rentestanden. Ben je benieuwd of verhuizen voor jou ook interessant kan zijn? Kom dan eens vrijblijvend langs bij één van onze hypotheekadviseurs.

Afspraak maken

Bekijk de video van Sjoerd en Lotte

Als doorstromers liepen Sjoerd en Lotte tegen verschillende vragen aan, bijvoorbeeld over de verkoop van het oude huis en het inzetten van de overwaarde. Hoe de Hypotheker hen hierbij geholpen heeft, vertellen ze in deze video.

Video