Je woningwaarde berekenen

Er zijn verschillende manieren om de woningwaarde te berekenen. Je kunt het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Het voordeel is dat je het taxatierapport later ook kunt gebruiken bij de aanvraag van een hypotheek. Je kunt ook op een eenvoudige manier zelf een indicatie krijgen van de woningwaarde met onze Woningwaardemeter. Lees onder de berekening waar de Woningwaardemeter op is gebaseerd.

Waar is de Woningwaardemeter op gebaseerd?

De woningwaardemeter is gebaseerd op informatie vanuit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en gegevens over transacties.

Het resultaat van de woningwaarde test geeft een globale inschatting van wat een woning waard is op basis van objectieve gegevens. Het kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning.

Let wel: het gaat hier om een inschatting. De uiteindelijke verkoopwaarde van een woning wordt in het economische verkeer bepaald. Ook hierbij geldt dat het nooit mogelijk is om deze waarde met 100 procent zekerheid te berekenen. Ga voor een exacte berekening van de woningwaarde naar een taxateur. Bekijk de ontwikkeling van de huizenprijzen in Nederland per provincie om een idee te krijgen van de prijzen doen.

Lees het hele antwoord.

Heb je een vraag of opmerking? Stel je vraag aan één van onze specialisten.

Onze klanten zijn tevreden. De Hypotheker wordt beloond met een 8,9/10 op basis van 2118 Klantenvertellen beoordelingen.