Wat is mijn huis waard?

header-image
Het is een vraag die veel huiseigenaren hebben: wat is mijn huis waard? Met onze Woningwaardemeter kun je in een minuutje zelf de waarde van je huis berekenen. Dit is een eenvoudige manier om zelf een indicatie te krijgen van de waarde van de woning.

Bereken de waarde van je woning

Postcode
Berekenen
Onze klanten beoordelen ons met een 9,6 op basis van 19474 beoordelingen.
Bekijk hier onze beoordelingen.

Wat is de Woningwaardemeter?

De Woningwaardemeter geeft een schatting van de huidige waarde van een woning.
Meer uitleg

Waarde huis zelf berekenen

Door de Woningwaardemeter in te vullen, kun je eenvoudig en snel een indicatie krijgen van de waarde van de woning. 

De Woningwaardemeter is een schatting, géén taxatie. Voor het veranderen van je hypotheek of het verkopen van je huis heb je een officiële taxatie of desktoptaxatie nodig. Zie deze rekentool dan ook als een snelle methode om het antwoord op de vraag ‘Wat is mijn huis waard’ online te berekenen. 

Woning laten taxeren

Om de exacte waarde van de woning te berekenen, kun je het huis laten taxeren door een makelaar. Dat levert het zuiverste beeld op, maar er zijn wel kosten verbonden aan een waardebepaling van je huis. 
Wil je meer dan alleen de woningwaarde berekenen?

Je wilde in de eerste plaats weten: wat is mijn woning waard? Nu je een indicatie hebt van de woningwaarde, wil je misschien meer weten. Hieronder vind je extra informatie die wellicht van pas komt bij jouw woonsituatie.

Je huis verkopen en een nieuw huis kopen

open-item
Als je leven verandert, veranderen ook je woonwensen. Wil je je huis verkopen en een nieuw huis kopen, dan komt daar een hoop bij kijken. Wij geven je graag meer informatie. 

Je hypotheek oversluiten

open-item
Wil jij je hypotheek oversluiten en berekenen wat je dat kost en vooral ook oplevert? Met onze handige rekentool geven we je een indicatie van de kosten, de besparing en de terugverdientijd die van toepassing is op jouw specifieke situatie. 

Wat doen onze hypotheekadviseurs?

open-item
Ben je klaar voor een gesprek met een hypotheekadviseur? Lees wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen en maak direct een afspraak.

Veelgestelde vragen over de waarde van je huis berekenen

Deze vragen stellen onze klanten ons vaak

Hoe zullen de huizenprijzen zich ontwikkelen?

open-item
Sinds 2013 hebben we op het gebied van de huizenprijzen te maken met een stijgende trend. Door de krapte op de woningmarkt is de verwachting dat die stijging niet op korte termijn om zal slaan naar een daling. Wel wordt verwacht dat de stijging van de huizenprijzen de komende periode af zal zwakken.

Waar is de Woningwaardemeter op gebaseerd?

open-item
De woningwaardemeter geeft antwoord op de vraag: hoeveel is mijn huis waard? De woningwaardemeter is gebaseerd op informatie vanuit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en gegevens over transacties. Het resultaat van de woningwaarde test geeft een globale inschatting van wat een woning waard is op basis van objectieve gegevens. Deze waardebepaling van je huis kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning. Let wel: het gaat hier om een inschatting. De uiteindelijke verkoopwaarde van een woning wordt in het economische verkeer bepaald. Ook hierbij geldt dat het nooit mogelijk is om deze waarde met 100 procent zekerheid te berekenen. Ga voor een exacte berekening van de woningwaarde naar een taxateur.

De waarde die uit de woningwaardemeter komt klopt volgens mij niet, hoe kan dat?

open-item
Onze Woningwaardemeter maakt gebruik van referentiepanden om de woningwaarde te bepalen. Bij recent gebouwde nieuwbouwwoningen kan het helaas voorkomen dat de woningwaarde lager uitvalt dan de realiteit. Dit komt omdat er niet voldoende vergelijkbare objecten zijn om de waarde goed in te schatten. We raden aan om een makelaar of een taxateur in te schakelen voor een waardebepaling.