Wat betaal je ons voor hypotheekadvies

Wat betaal je ons2

Wij vinden het belangrijk dat je precies weet wat je ons betaalt voor onze diensten. Wij zijn daarover volstrekt transparant en duidelijk. Maar net zo belangrijk is de vraag wat onze dienstverlening je oplevert.

Je Eerste Gesprek Bij De Hypotheker

Op naar de scherpste hypotheek

Op zoek naar je ideale huis met de optimale hypotheek? Dan wil je er zeker van zijn dat je de beste deal krijgt. Je hebt daarom baat bij een zo ruim mogelijke keuze geldverstrekkers en een zo objectief mogelijk hypotheekadvies. Dat kun je verwachten bij De Hypotheker. Om jouw belangen te behartigen, zitten we om de tafel met geldverstrekkers. We maken ons sterk in de onderhandelingen met hen. En we vergelijken alle banken. Ook jouw eigen bank. Zo zoeken we voor jou de beste deal.

Eerste gesprek is kosteloos

Het eerste gesprek is voor onze rekening. Hieraan zijn dus geen kosten verbonden. Tijdens dit intakegesprek krijg je inzicht in de stappen die nodig zijn om je plannen te realiseren en hoe wij je daarbij kunnen adviseren en helpen.

Vergoeding voor advies en bemiddeling

Voor ons hypotheekadvies en onze bemiddeling betaal je eenmalig een bedrag. Vaak kan deze vergoeding worden meegefinancierd en verrekend in je maandlasten. Ook is de vergoeding in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat je het bedrag gedeeltelijk kan terugkrijgen van de Belastingdienst. De hoogte van de vergoeding hangt af van je persoonlijke situatie en de hoeveelheid werk voor ons. 

Kosten vooraf bekend

Je krijgt tijdig informatie over op welk moment je met welke kosten te maken krijgt. Dat bedrag staat in de opdracht tot dienstverlening. Tot het moment dat we de opdracht tot dienstverlening overeengekomen zijn, zijn de gesprekken voor rekening van De Hypotheker. 

Voor ons advies en onze bemiddeling hebben we richtprijzen opgesteld. Afhankelijk van je exacte vraag en je persoonlijke situatie kan een ander bedrag gelden. Hierover kan de hypotheekadviseur je informeren. Onderstaande voorbeelden geven je een idee van onze richtprijzen.

Voorbeeld 1: Je eerste huis

Danny en Lisa zijn op zoek naar hun eerste huis. Ze komen voor advies naar De Hypotheker. Met het adviesrapport van De Hypotheker krijgt het stel inzicht in hun huidige financiële situatie en persoonlijk advies over de financiële oplossing.  En ze weten welke geldverstrekker het beste aanbod heeft.  

Danny en Lisa kopen de woning en sluiten een hypotheek af met overlijdensrisicoverzekering voor beiden. De Hypotheker regelt alles, zowel met de geldverstrekker als de verzekeraar. De vergoeding die Danny en Lisa betalen is:

  • Intakegesprek: kosteloos
  • Starterstarief advies: 1.245,- euro*
  • Bemiddeling hypotheek: 1.645,- euro

* In combinatie met Je-Eerste-Huis pakket voor 14,95 euro per maand

Voorbeeld 2: Je volgende woning

Casper en Annika zijn op zoek naar hun volgende woning. Ze vragen De Hypotheker om inzicht in hun mogelijkheden. De hypotheekadviseur kijkt naar hun huidige financiële situatie, de waarde van hun eigen woning en geeft advies over hun mogelijkheden voor een nieuwe woning.  Hij vergelijkt een groot aantal verschillende hypotheken en adviseert welke hypotheek het best bij hun situatie past.  

Casper en Annika kopen hun volgende woning en sluiten de hypotheek af met overlijdensrisicoverzekering voor beiden. De Hypotheker regelt alles, zowel met de geldverstrekker als de verzekeraar. Het stel betaalt:

  • Intakegesprek: kosteloos
  • Advies: 1.495,- euro
  • Bemiddeling hypotheek: 1.645,- euro

Voorbeeld 3: Je gaat scheiden

Emma en Arthur gaan uit elkaar. Ze hebben samen een koopwoning en vragen De Hypotheker wat hun mogelijkheden zijn voor hun hypotheek. De hypotheekadviseur geeft inzicht in hun huidige financiële situatie en bekijkt of Emma in de woning kan blijven wonen. Ook bekijkt hij wat de gevolgen van de scheiding zijn voor de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Uit het advies blijkt dat Emma in het huis kan blijven wonen. Ze kan Arthur uitkopen. Alleen de hypotheek moet op haar naam worden gezet. De vergoeding die Emma en Arthur betalen is:

  • Intakegesprek: kosteloos
  • Advies: 900,- euro
  • Begeleiding ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid: 1.495,- euro

Verwijzing algemene voorwaarden en DVD

Lees voor meer informatie onze Algemene voorwaarden en ons Dienstverleningsdocument. Of stel je vraag aan één van onze specialisten.

Onze klanten zijn tevreden. De Hypotheker wordt beloond met een 8,9/10 op basis van ruim 1885 Klantenvertellen beoordelingen.