Wat gebeurt er nadat je bod geaccepteerd is?

Yes, je bod op het huis van je dromen is geaccepteerd door de verkopende partij! Maar wat gebeurt er daarna? Wij zetten de vervolgstappen voor je op een rij.

Voorlopig koopcontract

Het eerste officiële document dat je gaat tekenen na het geaccepteerde eindbod is het voorlopig koopcontract. Vooraf spreek je samen met de verkopende partij de ontbindende voorwaarden af, zoals voorbehoud van financiering. Mocht je de hypotheek niet rond krijgen, dan kun je kosteloos de koop ontbinden.

Heb je het koopcontract getekend, dan heb je nog drie dagen om af te zien van de koop zonder dat je daarvoor een reden hoeft op te geven.

je bod is geaccepteerd wat nu

Hypotheek en taxatie

Nu is het tijd om je hypotheek rond te maken. Ben je nog niet langs geweest bij een hypotheekadviseur? Doe dit dan zo snel mogelijk zodat je zeker weet dat je de ideale hypotheekvorm en duur van de rentevaste periode voor jouw persoonlijke situatie.

Voordat de hypotheekverstrekker je definitief uitsluitsel geeft, moet de nieuwe woning eerst getaxeerd worden. 

Bouwkundige keuring

De bouwkundige keuring is een ontbindende voorwaarde die vaak wordt opgenomen in het koopcontract. Zo kun je namelijk kosteloos van de koop afzien als er verborgen gebreken in je nieuwe woningen zijn gevonden. Of je kunt opnieuw onderhandelen over de prijs.

Verzekeringen

De inboedelverzekering en opstalverzekering moeten natuurlijk ingegaan zijn als je de sleutel van je nieuwe woning krijgt. Regel ze dus op tijd. Bij de meeste hypotheken is het verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De geldverstrekker mag je ook verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Raadpleeg eerst of de opstalverzekering niet al wordt meegenomen in de VvE bijdrage. Dit is ook een goed moment om een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Tekenen bij de notaris

De notaris regelt de formele overdracht van de woning. Hier teken je de hypotheekakte en overdrachtsakte. Daarna krijg je de sleutel, zodat je in je nieuwe woning kunt. Gefeliciteerd, het huis is van jou!

Nog geen bod gedaan, maar wel een woning op het oog? Bereken wat je maandlasten worden bij het bod wat je in gedachte had. Is je bod al geaccepteerd en moet je nog langs bij een adviseur? Maak dan snel een afspraak bij één van onze vestigingen.