11-07-2019

Een droomhuis in Maarssen

Stevie en Anita (28) woonden in een koopappartement in Maarssen toen ze hun droomhuis vonden net buiten het dorp. En ze waren niet eens op zoek. 

Eigenlijk waren we nog heel tevreden met ons appartement in Maarssen. We woonden er drie jaar toen een collega van Anita een grapje maakte over een huis dat op Funda stond. Stiekem vonden we het een heel gaaf huis. We zijn gaan kijken en wat denk je: liefde op het eerste gezicht!

Een onverwachte wending

Omdat we niet wisten of we het financieel zouden redden, maakten we een afspraak bij De Hypotheker om onze financiële situatie in kaart te brengen. Uiteindelijk is de koop niet doorgegaan en besloten we lekker in ons appartement te blijven. Maar twee weken later belde onze hypotheekadviseur Bastiaan ineens op: hij wist een huis dat goed bij ons zou passen. Het was van een ouder echtpaar dat er bijna zestig jaar had gewoond. Een opknappertje met veel eigen grond en een vrij uitzicht over de weilanden.

Flinke verbouwing

’s Avonds zijn we er langs gefietst en inderdaad: we waren verkocht. Toen het huis op de markt kwam hebben we direct bezichtigd en dezelfde dag een bod gedaan. En het werd geaccepteerd! We wonen er nu zo’n twee maanden. Omdat het huis verouderd is willen we flink gaan verbouwen. Omdat we een flinke overwaarde hadden op ons eerste huis, kunnen we de verbouwing daarmee bekostigen. We willen een uitbouw maken en alles helemaal naar onze smaak inrichten.

We zijn erg blij met deze woning, het is groter en technisch in een betere staat dan het huis waarvoor we oorspronkelijk naar De Hypotheker gingen. We hebben 300 m2 eigen grond, een garage en veel plek om vrienden uit te nodigen. Onze intentie is om hier net als de vorige bewoners zestig jaar te blijven wonen.

Vaatwasser geregeld

We zijn heel tevreden met de hulp van De Hypotheker. Dankzij Bastiaan waren we er op tijd bij om dit huis te kunnen kopen. Bovendien heeft hij ons enorm veel zorgen bespaard en alles uit handen genomen. We hebben zelfs de vaatwasser die bij De Hypotheker Maarssen op kantoor stond over kunnen nemen! Bastiaan kwam hem persoonlijk langsbrengen.