Blog Blog

Zo vond Felicia haar eerste huis

In je eentje een eerste huis kopen valt tegenwoordig niet mee. Maar dat er ook voor single starters genoeg mogelijk is op de huizenmarkt bewees Felicia (29). Zij kreeg onlangs de sleutel van haar eerste koophuis in Spijkenisse en De Hypotheker mocht helpen bij het regelen van haar hypotheek.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 07/07/2024
Felicia Blog

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Kun je er iets meer over vertellen?

“Zeker! Ik heb een appartement gekocht in Spijkenisse. In een ouder appartementencomplex dat er volgens mij al bijna 50 jaar staat. Vanaf de eerste etage heb ik een leuk en vrij uitzicht en ik heb de winkels en de oprit naar de snelweg lekker dichtbij. Het is 87 m2 en heeft 4 kamers. Lekker ruim dus. Zo ben ik goed voorbereid als ik in de toekomst een vriend krijg en misschien zelfs een kindje. Ik heb lang gespaard voor een eigen huis, dus ik ben superblij dat het gelukt is!”

Hoe verliep de zoektocht?

“Mijn zoektocht heeft best even geduurd. Ik was een beetje kieskeurig met de plekken waar ik wel of niet wilde wonen. Dat het Spijkenisse moest worden, stond wel vast. Ik ben geboren in Rotterdam, maar woon al sinds mijn 5e in Spijkenisse. Hier wonen mijn familie en vrienden en ik wil in de buurt wonen van de mensen die ik liefheb. Maar het lukte niet om een huisje te vinden op een leuke plek. Daarom besloot ik mijn zoektocht even stop te zetten. En net toen ik weer ging zoeken kwam ik dit huis tegen. Het was het eerste huis dat ik bezichtigde en het was in een keer raak!”

Kon je er zo in of moet er nog wel wat gebeuren?

“De vorige eigenaren hebben 30 jaar in het huis gewoond en hadden al een tijdje niet zoveel veranderd.  Het huis was goed onderhouden, maar wel gedateerd. Er moeten daarom nog wel een paar dingen gebeuren voordat ik er echt in kan. Gelukkig werkt mijn vader voor een aannemer en kan hij alle contacten doen. Gisteren belde hij nog om te vragen of ik een kraan links of rechts wilde, maar dan zeg ik ‘regel jij dat maar’. Hopelijk is alles op 21 augustus af en kan ik erin. Dan zijn het toilet en de badkamer helemaal vernieuwd. Verder pak ik alleen kleine dingen aan, zoals tegeltjes in de keuken en nieuwe deurgreepjes.”

"Jaap had ook goede tips voor tijdens de zoektocht. Die persoonlijke touch vond ik erg fijn."
Felicia de Jong

En hoe ging het regelen van de hypotheek?

“Voordat ik een bod deed, had ik al een keer een oriëntatiegesprek gehad bij De Hypotheker Spijkenisse. Samen met Jaap de Waard heb ik toen mijn situatie doorgenomen. Ik kon dus heel gericht op huizenjacht. Jaap had ook goede tips voor tijdens de zoektocht. Die persoonlijke touch vond ik erg fijn. Met Jaap heb ik bijvoorbeeld ook nog overlegd over het gebruiken van een aankoopmakelaar, wat ik ook heb gedaan. De aankoopmakelaar en Jaap konden ook schakelen over mijn bod en of het verantwoord was om zonder voorbehoud van financiering te bieden.”

Je bod werd geaccepteerd! En toen?

“Toen ging het eigenlijk allemaal heel snel. Op Goede Vrijdag kreeg ik te horen dat mijn bod was geaccepteerd. 2 weken later had ik mijn adviesgesprek waarin we alle hypotheekopties hebben bekeken. Daarbij keken we niet alleen naar de laagste rente, maar ook naar alle voorwaarden. De verhuisregeling vond ik bijvoorbeeld belangrijk en de mogelijkheid om in de toekomst de hypotheek over te sluiten of aan te passen. Al met al ging het regelen van de hypotheek heel snel. De vestiging zat er vol bovenop, dat was heel fijn. Ik heb ook gebruik kunnen maken van de Starterslening waar ze me heel goed bij hebben geholpen.”