Blog Nieuws

Zo vonden Maarten en Thirza hun eerste koophuis

Je eerste koophuis is een ervaring die je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten. Maarten (32) en Thirza (29) ontvingen nog niet zo lang geleden de sleutel van hun nieuwe woning. Hoe ging dat? En hoe kon De Hypotheker helpen bij de hypotheekaanvraag?

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 22/11/2023
Maarten Thirza Blog

Gefeliciteerd met jullie eerste koophuis! Waar staat jullie droomhuis en wanneer hebben jullie het gekocht?

“In Hilversum! Hier vonden we een leuke jaren 30-woning in de buurt van het bos die voldeed aan al onze wensen. In mei 2023 hoorden we dat ons bod het winnende was en in augustus kregen we de sleutel.”

Moest er nog veel aan de woning gebeuren?

“Eigenlijk niet. Het huis was zo goed als instapklaar en de dingen die we hebben gedaan, of nog willen doen, zijn meer voor de smaak. Hierdoor hadden we ook geen bouwdepot nodig, maar konden we alles met ons spaargeld doen.”

Hoe verliep jullie zoektocht?

“Het heeft wel even geduurd voordat we beethadden. Alles bij elkaar zo’n 2 jaar. Onze zoektocht kende pieken en dalen en begon in de tijd dat de huizenmarkt oververhit was. We hebben op veel huizen een bod uitgebracht, maar werden keer op keer overboden. Op een gegeven moment ga je na wéér een bod toch een beetje bij de pakken neerzitten en besloten we om een pauze in te lassen. Toen we na ongeveer een half jaar weer begonnen met zoeken kwam dit huis op ons pad. Bij ons 8e bod was het raak!”

"Wij hadden geen moment het idee dat we een nummertje waren. Dat was heel prettig."

Hoe kwamen jullie uit bij De Hypotheker?

“Voordat we verhuisden woonden we in Bos en Lommer in Amsterdam, bijna naast de lokale vestiging van De Hypotheker. Toen we begonnen met oriënteren zijn we een keer langsgegaan voor een oriëntatiegesprek om te kijken wat er voor ons mogelijk was. Dat voelde goed. De Hypotheker is toch een gerenommeerde naam en we werden prettig geholpen.”

“Nadat we het winnende bod hadden uitgebracht, stuurden we direct een mailtje naar de adviseur die ons had geholpen. Hij zat inmiddels wel bij een andere vestiging. Ook de daadwerkelijke aanvraag verliep eigenlijk heel soepel. Alles bij elkaar duurde het slechts 10 dagen om de hypotheek rond te krijgen.”

Dat is heel snel! Hoe lukte dat?

“Ik (Maarten) had al een en ander voorbereid. Veel van de documenten kon ik daarom zo aanleveren. Maar het was ook heel fijn dat alles bij De Hypotheker dummy proof werd gemaakt. In Mijn Hypotheker kon ik mijn documenten heel eenvoudig aanleveren. Onze adviseur dacht tijdens de gehele aanvraag ook heel proactief met ons mee en bood waar nodig ondersteuning. Wij hadden geen moment het idee dat we een nummertje waren. Dat was heel prettig.”

Wat zouden jullie willen meegeven aan andere huizenkopers?

“Bereid je goed voor op de hypotheekaanvraag! Hoe meer je zelf al voorbereid, hoe sneller je duidelijkheid hebt over je hypotheek. Zorg dus dat je alle documenten al panklaar hebt voor de adviseur.”