15-07-2019

Verhuizen als 80-plusser

Meneer en mevrouw van Hunen (87 en 81 jaar) woonden sinds 1962 in een huis aan de rand van Maarssen. In april 2019 verhuisden ze naar een seniorenappartement in het centrum van het dorp. Ze zijn hierbij geholpen door De Hypotheker.

Bijna zestig jaar hebben wij in hetzelfde huis gewoond. We woonden er met veel plezier en onze dochter en zoon zijn er opgegroeid. Maar op een gegeven moment werd het huis een blok aan ons been: er moest te veel gebeuren in de tuin en we moesten veel trappen lopen. Op een bepaalde leeftijd gaat dat gewoon niet meer.

Twee jaar geleden waren we al een beetje op zoek naar een andere woning, maar we konden niks vinden dat geschikt was. We wilden graag een eigen parkeerplek en een mooi appartement met een lift. In december zag ik dit huis op het bord bij de makelaar. We zijn twee keer gaan kijken en hebben met behulp van een aankoopmakelaar de woning kunnen kopen.

Van 6000 gulden naar 3,6 ton

Ons oude huis hebben we destijds gekocht voor 6600 gulden. Dat vonden we toen veel geld: we verdienden 50 tot 80 gulden in de week. Na een paar jaar kregen we een erfenis en konden we de hypotheek afbetalen. Toen we het huis dit voorjaar te koop zetten, was het snel verkocht en leverde het € 365.000 op. Dat geld konden we mooi gebruiken voor onze nieuwe woning, een nieuwe keuken, vloeren en wat meubels. Voor financieel advies zijn we naar De Hypotheker gegaan.

Verhuizen boven je tachtigste

Onze hypotheekadviseur Bastiaan heeft het heel goed geregeld. Verhuizen boven je tachtigste, we dachten: als dat maar goed komt. Maar alles is prima gegaan. Bastiaan is twee keer met zijn laptop bij ons thuis geweest omdat wij geen computer hebben. Ook zijn we één keer op de vestiging geweest. We hoefden ons niet druk te maken, alles werd uit handen genomen.

Het was wel vreemd om weg te gaan uit ons oude huis, we hebben er slecht van geslapen. Gelukkig heeft onze familie ons geholpen bij de verhuizing. En nu voelen we ons thuis in het appartement. We kunnen tot ’s avonds laat buiten zitten en alle voorzieningen zijn dichtbij. En toch zit je zo tussen de weilanden: gisteren zijn we nog een stuk gaan fietsen.

Ben je benieuwd wie het oude huis van de familie van Hunen heeft gekocht? Lees het verhaal van Stevie en Anita. Of lees meer over hypotheken voor senioren.