Huizenprijzen Rotterdam

Huizenmarkt Rotterdam

Op zoek naar een woning in Rotterdam of wil je je huis of appartement in Rotterdam juist gaan verkopen? Zorg er dan voor dat je een goed inzicht krijgt in de ontwikkeling van de huizenprijzen in deze stad. Begin bijvoorbeeld eens met het kijken naar de grafieken hieronder. Je ziet dan heel snel hoe de ontwikkeling van de huizenprijzen in Rotterdam verlopen is en wat de daarbij horende woningmarkt de afgelopen periode gedaan heeft.
 

Huizenprijzen Rotterdam 2023: grafiek

De onderstaande grafieken laten de gemiddelde prijs zien waarvoor appartementen en eengezinswoningen in de afgelopen drie kwartalen in Rotterdam zijn verkocht. Deze gegevens komen rechtstreeks van het Kadaster. De grafiek geeft wat ons betreft een duidelijk beeld van de huizenmarkt in Rotterdam en je krijgt daarbij ook meteen inzicht in de historische huizenprijzen van Rotterdam. Het zal overigens geen verrassing zijn om te horen dat de gemiddelde huizenprijs in Rotterdam de afgelopen jaren behoorlijk gestegen is. 

Appartementen

AantalKoopsomWijziging koopsom
2e kwartaal 1086 € 323.578 -13,80%
3e kwartaal 953 € 352.933 +8,30%
4e kwartaal 1028 € 336.248 -5,00%

Eengezinswoningen

AantalKoopsomWijziging koopsom
2e kwartaal 552 € 486.314 -3,70%
3e kwartaal 627 € 502.259 +3,20%
4e kwartaal 522 € 483.695 -3,80%

Appartementen

Eengezinswoningen


Toekomstige ontwikkeling huizenprijzen Rotterdam

Als je de huizenprijzen van Rotterdam in een grafiek ziet, krijg je al snel duidelijke informatie over de historische huizenprijzen en de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en in het jaar 2023 in Rotterdam. Je vraagt je dan wellicht af of hetzelfde patroon zichtbaar gaat zijn in de toekomst. Stijgen de huizenprijzen in Rotterdam de komende jaren nog, of hebben we een omslagpunt bereikt en zit er juist een daling in het verschiet? Het antwoord daarop is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het woningaanbod in Rotterdam en de hoogte van de hypotheekrente. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten! 


Stijging huizenmarkt Rotterdam: zelf een huis kopen?

Ga je zelf een huis kopen in Rotterdam en wil je je financiële mogelijkheden in kaart laten brengen? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

En wil je daarnaast ook nog eens gebruikmaken van deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Rotterdam.

Als je nu alvast de waarde van je eigen woning wilt weten of juist de waarde van een huis dat je op het oog hebt om te kopen? Bereken het dan met onze Woningwaardemeter!  

 

Hoe zit het met de huizenprijzen in andere grote steden?

Wil je ook de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere grote steden zien? Hieronder vind je een overzicht van 14 andere grote plaatsen: