Huizenprijzen Rotterdam

Huizenmarkt Rotterdam

Op zoek naar een woning in Rotterdam of wil je je huis of appartement in Rotterdam juist gaan verkopen? Zorg er dan voor dat je een goed inzicht krijgt in de ontwikkeling van de huizenprijzen in deze stad. Begin bijvoorbeeld eens met het kijken naar de grafieken hieronder. Je ziet dan heel snel hoe de ontwikkeling van de huizenprijzen in Rotterdam verlopen is en wat de daarbij horende woningmarkt de afgelopen periode gedaan heeft. 

Huizenprijzen Rotterdam 2024: grafiek

De onderstaande grafieken laten de gemiddelde prijs zien waarvoor appartementen en eengezinswoningen in de afgelopen drie kwartalen in Rotterdam zijn verkocht. Deze gegevens komen rechtstreeks van het Kadaster. De grafiek geeft wat ons betreft een duidelijk beeld van de huizenmarkt in Rotterdam en je krijgt daarbij ook meteen inzicht in de historische huizenprijzen van Rotterdam. Het zal overigens geen verrassing zijn om te horen dat de gemiddelde huizenprijs in Rotterdam de afgelopen jaren behoorlijk gestegen is. 

Appartementen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
3e kwartaal 931 € 334.132 -0,30%
4e kwartaal 1149 € 341.132 +2,10%
1e kwartaal 1036 € 337.578 -1,10%

Eengezinswoningen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
3e kwartaal 473 € 467.219 +3,90%
4e kwartaal 490 € 488.541 +4,40%
1e kwartaal 428 € 489.031 +0,10%

Appartementen

Eengezinswoningen


Toekomstige ontwikkeling huizenprijzen Rotterdam

Als je de huizenprijzen van Rotterdam in een grafiek ziet, krijg je al snel duidelijke informatie over de historische huizenprijzen en de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en in het jaar 2023 in Rotterdam. Je vraagt je dan wellicht af of hetzelfde patroon zichtbaar gaat zijn in de toekomst. Stijgen de huizenprijzen in Rotterdam de komende jaren nog, of hebben we een omslagpunt bereikt en zit er juist een daling in het verschiet? Het antwoord daarop is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het woningaanbod in Rotterdam en de hoogte van de hypotheekrente. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten! 

Stijging huizenmarkt Rotterdam: zelf een huis kopen?

Ga je zelf een huis kopen in Rotterdam en wil je je financiële mogelijkheden in kaart laten brengen? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

Wil je daarbij ook nog eens deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Rotterdam.

En wil je de waarde van je eigen woning weten of de waarde van een huis dat je graag zou willen kopen? Bereken het met onze Woningwaardemeter!   

Ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere grote steden? Hieronder zie je hoe het gesteld is in 14 andere grote plaatsen: