Huizenprijzen Utrecht

Huizenmarkt Utrecht

Wil je een woning in Utrecht gaan kopen of ben je van plan om je huis of appartement in Utrecht juist te gaan verkopen? Geef jezelf dan de kans om een goed inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de huizenprijzen in Utrecht. Een eerste stap is al om de grafieken hieronder eens goed te bekijken. Die laten snel zien hoe de ontwikkeling van de huizenprijzen in Utrecht de afgelopen tijd gegaan is en wat dat deed met de daarbij horende woningmarkt.

Huizenprijzen Utrecht 2024: grafiek

In de onderstaande grafieken zie je de gemiddelde prijs waarvoor appartementen en eengezinswoningen in de afgelopen drie kwartalen in Utrecht zijn verkocht. We hebben deze gegevens rechtstreeks van het Kadaster ontvangen. De grafiek biedt je in onze ogen een duidelijk beeld van de huizenmarkt in Utrecht. Daarbij krijg je ook meteen inzicht in de historische huizenprijzen van Utrecht van de afgelopen 25 jaar. Het zal daarbij niet gek zijn om te horen dat de gemiddelde huizenprijs in Utrecht de afgelopen jaren fors omhooggegaan is. 

Appartementen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
3e kwartaal 574 € 364.744 -0,90%
4e kwartaal 660 € 361.399 -0,90%
1e kwartaal 515 € 410.017 +11,90%

Eengezinswoningen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
3e kwartaal 545 € 587.666 +3,30%
4e kwartaal 512 € 593.231 +0,90%
1e kwartaal 495 € 608.116 +2,40%

Appartementen

Eengezinswoningen


Toekomstige ontwikkeling huizenprijzen Utrecht

Door de huizenprijzen van Utrecht in een grafiek te bekijken, ontdek je al snel hoe het gesteld is met de historische huizenprijzen en de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en in het jaar 2023 in Utrecht. Zou hetzelfde patroon ook zichtbaar gaan zijn in de toekomst, vraag je je misschien af. Gaan de huizenprijzen in Utrecht de komende jaren nog meer stijgen of bevinden we ons op een omslagpunt en komt er juist een daling aan? Het antwoord daarop is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het woningaanbod in Utrecht en de hoogte van de hypotheekrente. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten! 

Stijging huizenmarkt Rotterdam: zelf een huis kopen?

Ga je zelf een huis kopen in Utrecht en wil je je financiële mogelijkheden in kaart laten brengen? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

Wil je daarbij ook nog eens deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Utrecht.

En wil je de waarde van je eigen woning weten of de waarde van een huis dat je graag zou willen kopen? Bereken het met onze Woningwaardemeter!   

Ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere grote steden? Hieronder zie je hoe het gesteld is in 14 andere grote plaatsen: