Huizenprijzen Utrecht

Huizenmarkt Utrecht

Wil je een woning in Utrecht gaan kopen of ben je van plan om je huis of appartement in Utrecht juist te gaan verkopen? Geef jezelf dan de kans om een goed inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de huizenprijzen in Utrecht. Een eerste stap is al om de grafieken hieronder eens goed te bekijken. Die laten snel zien hoe de ontwikkeling van de huizenprijzen in Utrecht de afgelopen tijd gegaan is en wat dat deed met de daarbij horende woningmarkt.

 

Huizenprijzen Utrecht 2023: grafiek

In de onderstaande grafieken zie je de gemiddelde prijs waarvoor appartementen en eengezinswoningen in de afgelopen drie kwartalen in Utrecht zijn verkocht. We hebben deze gegevens rechtstreeks van het Kadaster ontvangen. De grafiek biedt je in onze ogen een duidelijk beeld van de huizenmarkt in Utrecht. Daarbij krijg je ook meteen inzicht in de historische huizenprijzen van Utrecht van de afgelopen 25 jaar. Het zal daarbij niet gek zijn om te horen dat de gemiddelde huizenprijs in Utrecht de afgelopen jaren fors omhooggegaan is. 

Appartementen

AantalKoopsomWijziging koopsom
3e kwartaal 521 € 403.825 +4,50%
4e kwartaal 567 € 381.506 -5,90%
1e kwartaal 408 € 368.587 -3,50%

Eengezinswoningen

AantalKoopsomWijziging koopsom
3e kwartaal 679 € 634.538 +2,60%
4e kwartaal 590 € 604.017 -5,10%
1e kwartaal 548 € 573.290 -5,40%

Appartementen

Eengezinswoningen


Toekomstige ontwikkeling huizenprijzen Utrecht

Door de huizenprijzen van Utrecht in een grafiek te bekijken, ontdek je al snel hoe het gesteld is met de historische huizenprijzen en de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en in het jaar 2023 in Utrecht. Zou hetzelfde patroon ook zichtbaar gaan zijn in de toekomst, vraag je je misschien af. Gaan de huizenprijzen in Utrecht de komende jaren nog meer stijgen of bevinden we ons op een omslagpunt en komt er juist een daling aan? Het antwoord daarop is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het woningaanbod in Utrecht en de hoogte van de hypotheekrente. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten! 
 

Stijging huizenmarkt Utrecht: zelf een huis kopen?

Ga je zelf een huis kopen in Utrecht en wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

En wil je daarnaast ook nog eens gebruikmaken van deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Utrecht.


Als je nu alvast inzicht wilt in de waarde van je eigen woning of juist van een huis dat je op het oog hebt om te kopen? Bereken het dan met onze Woningwaardemeter


Hoe zit het met de huizenprijzen in andere grote steden?

Ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere grote steden? Hieronder zie je hoe het gesteld is in 14 andere grote plaatsen: