Huizenprijzen Amsterdam

Huizenmarkt Amsterdam

Ben je van plan een huis te kopen of te verkopen in Amsterdam? Dan is het handig om te weten hoe de huizenprijzen zich hier ontwikkelen. We hebben een aantal grafieken voor je samengesteld waarmee de ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam en de woningmarkt van Amsterdam zichtbaar wordt.

Huizenprijzen Amsterdam 2023: grafiek

In de onderstaande grafieken vind je de gemiddelde prijs waarvoor appartementen en eengezinswoningen worden verkocht in Amsterdam. De gegevens zijn afkomstig van het Kadaster. Ze geven een goed beeld van de huidige huizenmarkt en de historische huizenprijzen in Amsterdam. Zoals je ziet is de gemiddelde huizenprijs in Amsterdam de afgelopen jaren hard omhoog geschoten.

 

Appartementen

AantalKoopsomWijziging koopsom
3e kwartaal 2225 € 611.710 +1,50%
4e kwartaal 2398 € 552.359 -10,70%
1e kwartaal 1813 € 540.967 -2,10%

Eengezinswoningen

AantalKoopsomWijziging koopsom
3e kwartaal 421 € 831.517 +6,50%
4e kwartaal 297 € 747.036 -11,30%
1e kwartaal 266 € 728.959 -2,50%

Appartementen

Eengezinswoningen


Ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam: verdere verwachting

Inmiddels heb je de huizenprijzen van Amsterdam in een grafiek gezien en weet je al wat meer over de historische huizenprijzen, de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en de huizenprijzen voor 2023 in Amsterdam. Misschien ben je ook wel benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft. Is er een prognose van de huizenmarkt in Amsterdam te maken? Gaan de huisprijzen hier nog verder stijgen of is er een daling aanstaande?

Stijging huizenmarkt Amsterdam: zelf een huis kopen?

Ben je huizen in Amsterdam aan het bezichtigen en wil je weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker.

Wil je hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Amsterdam.

Benieuwd naar de waarde van je eigen woning of de waarde van het huis dat je op het oog hebt? Bereken het met onze Woningwaardemeter!

Huizenprijzen in andere grote steden

Ben je niet alleen benieuwd naar de stijging van de huizenprijzen in Amsterdam en wil je ook de ontwikkelingen in andere grote steden zien? Bekijk hieronder dan ook de ontwikkeling van de huizenprijzen in de volgende grote plaatsen: