Huizenprijzen Amsterdam

Huizenmarkt Amsterdam

Ben je van plan een huis te kopen of te verkopen in Amsterdam? Dan is het handig om te weten hoe de huizenprijzen zich hier ontwikkelen. We hebben een aantal grafieken voor je samengesteld waarmee de ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam en de woningmarkt van Amsterdam zichtbaar wordt.

Huizenprijzen Amsterdam 2024: grafiek

In de onderstaande grafieken vind je de gemiddelde prijs waarvoor appartementen en eengezinswoningen worden verkocht in Amsterdam. De gegevens zijn afkomstig van het Kadaster. Ze geven een goed beeld van de huidige huizenmarkt en de historische huizenprijzen in Amsterdam. Zoals je ziet is de gemiddelde huizenprijs in Amsterdam de afgelopen jaren hard omhoog geschoten.

Appartementen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
3e kwartaal 2479 € 539.116 +2,10%
4e kwartaal 2475 € 566.006 +4,80%
1e kwartaal 2133 € 567.343 +0,20%

Eengezinswoningen

Aantal Koopsom Wijziging koopsom
3e kwartaal 334 € 749.587 +7,40%
4e kwartaal 283 € 814.728 +8,00%
1e kwartaal 226 € 761.217 -7,00%

Appartementen

Eengezinswoningen


Ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam: verdere verwachting

Inmiddels heb je de huizenprijzen van Amsterdam in een grafiek gezien en weet je al wat meer over de historische huizenprijzen, de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en de huizenprijzen voor 2023 in Amsterdam. Misschien ben je ook wel benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft. Is er een prognose van de huizenmarkt in Amsterdam te maken? Gaan de huisprijzen hier nog verder stijgen of is er een daling aanstaande?

Huizenmarkt Amsterdam: zelf een huis kopen?

Ga je zelf een huis kopen in Amsterdam en wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. 

En wil je daarnaast ook nog eens gebruikmaken van deskundig hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Amsterdam.

Als je nu alvast inzicht wilt in de waarde van je eigen woning of juist van een huis dat je op het oog hebt om te kopen? Bereken het dan met onze Woningwaardemeter


Hoe zit het met de huizenprijzen in andere grote steden?

Ook nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt in andere grote steden? Hieronder zie je hoe het gesteld is in 14 andere grote plaatsen: