Huizenprijzen Amsterdam

Huizenmarkt Amsterdam

Ben je van plan een huis te kopen of te verkopen in Amsterdam? Dan is het handig om te weten hoe de huizenprijzen zich hier ontwikkelen. We hebben een aantal grafieken voor je samengesteld waarmee de ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam en de woningmarkt van Amsterdam zichtbaar wordt.

Huizenprijzen Amsterdam: grafiek

In de onderstaande grafieken vind je de gemiddelde prijs waarvoor appartementen en eengezinswoningen worden verkocht in Amsterdam. De gegevens zijn afkomstig van het Kadaster. Ze geven een goed beeld van de huidige huizenmarkt en de historische huizenprijzen in Amsterdam. Zoals je ziet is de gemiddelde huizenprijs in Amsterdam de afgelopen jaren hard omhoog geschoten.

 

Appartementen

AantalKoopsomWijziging koopsom
3e kwartaal 2300 € 575.226 +16,00%
4e kwartaal 2301 € 575.290 0%
1e kwartaal 2108 € 599.731 +4,10%

Eengezinswoningen

AantalKoopsomWijziging koopsom
3e kwartaal 185 € 853.798 +34,80%
4e kwartaal 283 € 848.799 -0,60%
1e kwartaal 256 € 954.153 +11,00%

Appartementen

Eengezinswoningen


Huizenprijzen Amsterdam 2022

Kijk je naar de ontwikkeling van de huizenprijzen in Amsterdam, dan blijkt dat de prijzen de afgelopen kwartalen iets minder hard gestegen zijn dan de laatste paar jaar. Deels heeft dat te maken met het feit dat veel Amsterdammers door de pandemie een grotere woning buiten de stad zijn gaan zoeken. 

Ontwikkeling huizenprijzen Amsterdam: verdere verwachting

Inmiddels heb je de huizenprijzen van Amsterdam in een grafiek gezien en weet je al wat meer over de historische huizenprijzen, de huizenprijs ontwikkeling van de afgelopen jaren en de huizenprijzen voor 2022 in Amsterdam. Misschien ben je ook wel benieuwd wat de toekomst nog in petto heeft. Is er een prognose van de huizenmarkt in Amsterdam te maken? Gaan de huisprijzen hier nog verder stijgen of is er wellicht een daling aanstaande?

Het krappere aanbod kan aanleiding zijn tot een moeilijk jaar als je kijkt naar de Amsterdamse huizenmarktontwikkeling. De prijsstijgingen gaan onverminderd door en het lijkt erop alsof dat voorlopig ook nog even doorzet.

Stijging huizenmarkt Amsterdam: zelf een huis kopen?

Ben je huizen in Amsterdam aan het bezichtigen en wil je weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Bereken eenvoudig wat jij maximaal kunt lenen. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker.

Wil je hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van De Hypotheker in Amsterdam.

Benieuwd naar de waarde van je eigen woning of de waarde van het huis dat je op het oog hebt? Bereken het met onze Woningwaardemeter!

Huizenprijzen in andere grote steden

Ben je niet alleen benieuwd naar de stijging van de huizenprijzen in Amsterdam en wil je ook de ontwikkelingen in andere grote steden zien? Bekijk hieronder dan ook de ontwikkeling van de huizenprijzen in de volgende grote plaatsen: