Tweede hypotheek afsluiten

Een tweede hypotheek is een financiering die je bovenop je bestaande hypotheek afsluit. De meeste mensen sluiten een tweede hypotheek af als ze extra geld willen vrijmaken om hun huis te verbouwen. 

Waarom een tweede hypotheek?

Een tweede hypotheek is financieel aantrekkelijk als je het geld gebruikt voor een verbouwing van je huis. Kun je aantonen dat het geld gebruikt is voor verbeteringen aan je woning? Dan is de rente van je tweede hypotheek fiscaal aftrekbaar, zolang je een annuïtaire of een lineaire hypotheek hebt. Het fiscaal voordeel geldt niet als je het geld voor andere zaken gebruikt. Wil je de overwaarde op je woning benutten? Ook dan kan een tweede hypotheek een oplossing zijn. Let wel, de hypotheekrente is dan niet aftrekbaar.

Hulp bij het afsluiten van een tweede hypotheek

Een tweede hypotheek afsluiten doe je natuurlijk niet zomaar. Of je een tweede hypotheek kunt krijgen, hangt af van nogal wat factoren:

  • je inkomen;
  • de waarde van je woning;
  • de soort verbouwing: energiebesparende maatregelen of nieuwe keuken;
  • je huidige hypotheek: is deze nog passend?

Daarbij moet je voor een tweede hypotheek opnieuw naar de notaris, wat weer kosten met zich meebrengt.

Wat voor hypotheekvorm kies je voor je tweede hypotheek? Wat betekent zo’n extra hypotheek voor je huidige financiële situatie, en die van later? Het zijn allemaal vragen waar een adviseur van De Hypotheker je uitstekend mee kan helpen. Zo sluit je altijd goed geïnformeerd en vertrouwd een tweede hypotheek af.

Meer informatie? Maak een afspraak

Wil je meer weten over het afsluiten van een tweede hypotheek? Maak dan een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. De Hypotheker staat voor je klaar met advies en begeleiding bij het afsluiten van een tweede hypotheek.

Afspraak maken arrow_forward